Hírek

Kulturális és Civil pályázatok

2020. szeptember 30., 23:35

A város honlapján részletesen is megismerhetők a Kulturális és Civil Alap új pályázatának feltételei. Működésre tízmillió, rendezvények megvalósítására ötmillió forint összesen a támogatási keret.

 

Kulturális és Civil pályázatok

A közgyűlés Kulturális, Oktatási és Civil Bizottsága márciusban kiírta a Kulturális és Civil Alap pályázatát az idei évre, amelyben együtt lehetett vissza nem térítendő támogatást kérni a működéshez, illetve rendezvények szervezésére. Időközben a vírushelyzet miatt elmaradtak a programok, ezért a kiírást módosították: a civil szervezetek, kulturális intézmények csökkentett összegre pályázhattak, amelyet a működésükre fordíthattak. A bizottság a legutóbbi ülésén újratárgyalta a kérdést. , és megjelentette a felhívást, amelyre október 23-án éjfélig lehet pályázni.

Horváth Soma – alpolgármester
”Azt terjesztettük a bizottság elé, hogy írjuk ki újra a pályázatot, főleg azért, hogy a jövő évre is vonatkozzon, amikor már egy kicsit enyhébb lesz például a tavaszi időszakban reményeink szerint a helyzet, és komolyabb rendezvényeket is meg lehet tartani. Akkor legyen lehetőségük a helyi civil szervezeteknek ilyen rendezvényeket is tartani. Így ötmillió forintot írtunk ki rendezvényekre és külön írtunk ki működésre tízmillió forintot.”

A Kulturális és Civil Alap felhívására október 23-án éjfélig lehet pályázni.