Hírek

Kulturális Csúcstalálkozó

2019. február 15., 15:12

Teltházzal zajlott az első Szombathelyi Kulturális Csúcstalálkozó a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. A város kulturális intézményeinek vezetői kerekasztal-beszélgetésen értékelték a 2018-as évet, és beszéltek sikereikről, nehézségeikről és az idei tervekről.

Kulturális Csúcstalálkozó

A helyi kulturális élet legsikeresebb programsorozatairól, kezdeményezéseiről és ezek létrejöttének folyamatairól tartottak eszmecserét a szakemberek.

Bődi Lívia - alelnök, H+ Média és Kulturális Egyesület
“A rendezvényen a kulturális intézmények vezetői vesznek részt, így a Savaria Múzeum, A Savaria Turizmus Kft., a Savaria Szimfonikus Zenekar, a Mesebolt Bábszínház, a Magyar Nemzeti Levéltár Vas Megyei Levéltára, az AGORA Savaria, és a Berzsenyi Dániel Könyvtárnak a vezetői.”

Kiderült, mit tartanak a tavalyi év legnagyobb eredményének vagy éppen meglepetésének, kudarcának vagy legemlékezetesebb pillanatainak az intézmények első emberei. A nehézségekről - így például a tao-támogatás megszűnéséről - is szó esett.

A rendezvény olyan sok érdeklődőt vonzott, hogy zsúfolásig megtelt a könyvtár földszinti előadója. A csúcstalálkozó témája a politikusokat, városi és megyei(07:10, 06:18) vezetőket, civil szervezetek képviselőit is vonzotta.

Simon Ádám - elnök, H+ Média és Kulturális Egyesület
“A Szombatheliy Kulturális Csúcstalálkozónak az a lényege, hogy a helyi kulturális intézmények vezetői egy asztalhoz ülve bemutassák a tavalyi év, 2018 legfontosabb eseményeit, az intézmények működését, hogyan jön létre egy program, milyen elv alapján, milyen programokkal várják az érdeklődőket, mik a jövőbeli tervek.”

A szervezők terve szerint a párbeszéd eredménye - országos precedens értékű - együttműködés is lehet - akár a kulturális intézmények, akár a civil szervezetek között.