Hírek

Közlekedési versenyt szervezett a megyei rendőr-főkapitányság középiskolás fiataloknak

2014. április 15., 16:58

A cél, hogy minél alaposabban elsajátítsák a diákok a közlekedési ismereteket, így biztonságosabban kerékpározzanak, motorozzanak, vezessenek személygépkocsit a forgalomban.

Közlekedési versenyt szervezett a megyei rendőr-főkapitányság középiskolás fiataloknak

Kresz ismereteikről is számot adtak az elméleti feladatlap kitöltésekor a versenyre nevezett diákok. Olyan szituációkra kellett helyesen válaszolniuk, amelyekkel a mindennapi forgalomban is találkoznak. Kerékpáros, segédmotoros és személyautó kategóriában indulhattak a diákok, akik 9 vasi középiskolásból érkeztek. A Kresz-teszt mellett egy drog és egy egészésgügyi feladatlapot is kitöltöttek.

Kategóriánként a 6 legjobb diák indulhatott a gyakorlati versenyen. Vezettek a forgalomban személygépkocsit, de a rendőrség Söptei úti bázisán tesztpályákat is kialakítottak a különböző kategóriáknak. A szél nem könnyítette meg a diákok dolgát, akik komolyan készültek a versenyre.

Varga Máté
Szerintem az életben sokkal jobban inkább arra megy ki ez az egész, hogy a közlekedésben másikra is figyelni kell. Hasznos ismeretek voltak, pl. tolatás, ami parkolásnál fontos. Ez az egész dolog arra ment rá szerintem, hogy az emberek mennyire érzik az autót. Hogyan tudnak vele közlekedni, centizgetnek, nem csinálnak-e balesetet.

Bence már több megyei versenyt, sőt, az országos megmérettetést is megnyerte kerékpározásban. Szerinte sokan nem helyeznek elég hangsúlyt arra, hogy alaposan elsajátítsák a közlekedési ismereteket.

Benkő Bence
Van akik nem tartják be, nem ismerik a Kreszt és nem tudják betartani, nem tudják a sebességhatárokat és így könnyen lehet baleset.

A rendőrök szerint fontos a fiatalokra figyelni, hogy mélyebben elsajátítsák a közlekedési ismereteket, kevesebb legyen a baleset. A kategórianyertesek nem csak nagyértékű ajándékokkal gazdagodtak. Júniusban részt vehetnek a Zalaegerszegen rendezendő 3 napos országos, közlekedésbiztonsági versenyen.