Hírek

Közlekedésfejlesztési és beruházási konferencia Bükfürdőn

2015. április 20., 15:51

A háromnapos rendezvény keretében Hende Csaba honvédelmi miniszter “A  Nyugat-Dunántúl közlekedési kapcsolatai” címmel tartott előadást.

Közlekedésfejlesztési és beruházási konferencia Bükfürdőn

Hende Csaba honvédelmi miniszter
“A közlekedés a gazdaság fejlődésének az alapja és ezért a közlekedés az egyik legfontosabb ágazat.”

A tizenhatodik bükfürdői konferencián Hende Csaba többek között a térség közúti-, vasúti és légi közlekedéssel kapcsolatos fejlesztésiről tartott előadást. A legtöbb szót az M86-os gyorsfargalmi útnak szentelte.

Hende Csaba honvédelmi miniszter
“Bátran mondhatjuk, hogy történelmi jelentőségű a négysávos M86-osnak a megépítése, amely a jövő év közepe és vége között egészen biztosan Szombathely és Győr között négysávos közlekedési lehetőséget  fog biztosítani”

A közlekedésfejlesztési és beruházási konferencián a hagyományos témák mellett több előadó is foglalkozott a munkálatok előkészületeinek és a határidők betartásának fontosságával.

Csilléry Béla elnök, KTE Vasi Szervezet
“Beruházásokkal és felújításokkal kapcsolatban újszerűség. Tudományos műhelyek bemutatása. Az idén célul kitűztük azt,  hogy a beruházások előkészítése  legyen egy fő szempont és a kivitelezések pontossága, időben való lehatárolása.”

A bükfürdői rendezvénynek ezúttal is voltak külföldi résztvevői, akik megosztották tapasztalataikat a hazai szakemberekkel. Kiemelt téma volt többek között az intermodális pályaudvarok létrehozása is.