Hírek

Közgyűlést tartott Szombathelyen a Pannon Városok Szövetsége

2018. március 09., 12:35

A közös érdekek mentén együttműködő települések saját jó gyakorlataikat is megosztják egymással.

Közgyűlést tartott Szombathelyen a Pannon Városok Szövetsége

Szombathelyen tartotta éves közgyűlését a Pannon Városok Szövetsége. Az eseményen Veszprém, Zalaegerszeg, Pápa, Nagykanizsa, Kőszeg, Tata, Keszthely és Szombathely képviselői három kérdésről tárgyaltak.

Tóth Nándor - elnök, Pannon Városok Szövetsége
“Az első napirendi pont egy együttműködési megállapodás-tervezetnek az első olvasatban történő vitája volt, eléggé élénk érdeklődést váltott ki ez a napirendi pont, sok javaslat és észrevétel érkezett, abban maradtunk, hogy az érintettek április végéig megküldik aktuális javaslataikat, ezeket mi átfésüljük, és májusi, tatai ülésén fogja elfogadni a szervezet.”

Ezt követően levetítették a filmet, amit Szombahely készített az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázathoz  - ez egyhangú elismerést váltott ki a résztvevőkből.

Szóltak még arról is, hogy a városok folyamatos fejlődéséhez vizsgálni kell több szektort. Az ezekből megállapított tényező a KRAFT-index, erről a kőszegi felsőoktatási központ koordinátora beszélt.

Gaál Zoltán - koordinátor, FTI KRAFT Központ
“Ahhoz, hogy bizonyos fejlesztési célokat ki tudjunk jelölni, ahhoz nyilván nagyon tisztán kell látni, hogy ezeken a területeken hogy állunk, és van valami jövővel kapcsolatos elképzelésünk, röviden jövőkép.”

A szövetség minden tagja rendekezik jó gyakorlatokkal egy-egy területen - ezt a tudását megosztja a többi várossal.

Koczka Tibor - alpolgármester
“Nyolc szakterületet állítottunk fel, sport, turisztika, oktatás és a többi, ezekre a területekre minden város fog delegálni egy-egy szakembert, és ők fognak előkészíteni olyan szakmai anyagokat a szövetség számára, amelyet minden egyes város tud majd a jövőben hasznosítani, használni.”

A Pannon Városok Szövetsége ebben az együttműködésben igyekszik még hatékonyabb lenni - ennek mikéntjéről még egyeztetnek.