Hírek

Közeleg a záróvizsgák végső határideje

2017. november 21., 16:08

Közeleg a végső határidő a diploma megszerzésére azoknak a hallgatóknak, akik sokáig halogatták a záróvizsga letételét. Ha valaki 2006 előtt kezdte meg a felsőoktatási tanulmányait, két esélye maradt, hogy emiatt jelentkezzen az adott intézménynél.

Közeleg a záróvizsgák végső határideje

Elévülnek a tanulmányai azoknak a felsőoktatási hallgatóknak, akik 2006 előtt kezdték az egyetemet vagy főiskolát, és nem tesznek záróvizsgát 2018 szeptemberéig. Az ELTE Savaria Egyetemi Központ szinte minden szakán van ilyen eset.

Németh Péter - vezető, tanulmányi hivatal, ELTE SEK
“Ez Szombathelyen közel négyszáz hallgatót érint jelen pillanatban. Nekik két vizsgaidőszak, két záróvizsga-időszak áll még a rendelkezésükre. Az egyik most januárban, illetve majd jövő júniusban. Aki már most is elég felkészültnek érzi magát, ő december közepéig fog tudni jelentkezni. Erre előzetesen rövidesen fel fogjuk hívni a figyelmét, hogy hol milyen módon kell jeleznie.”

A záróvizsgához ugyanakkor kész szakdolgozattal kell rendelkezni, ezért aki ezzel is le van maradva, annak sürgősen fel kell vennie a kapcsolatot a konzulensével is. A záróvizsgához nem, de a diploma kézhezvételéhez nyelvvizsgára is szükség van. Aki minden kötelezettségét teljesíti, már ELTE-s oklevelet kap, függetlenül attól, hogy tanulmányai kezdetén a szombathelyi intézmény milyen nevet viselt.