Hírek

Közel 180-an vettek részt a tollaslabdázók diákolimpiai területi döntőjén

2024. március 14., 11:32

Közel 180-an vettek részt a tollaslabdázók diákolimpiai területi döntőjén. A házigazda vasiak mellett Zalából és Somogyből is csak a legjobbak ragadtak ütőt a továbbjutás reményében.

Közel 180-an vettek részt a tollaslabdázók diákolimpiai területi döntőjén

A vármegyei döntőn érezhető volt, hogy a tollaslabda egyre népszerűbb a fiatalok körében. Rekordszámú nevezéssel bonyolították le a diákolimpiai küzdelmek első körét. A legutóbbi hétvégén az ELTE egyetemi sportcsarnokban már a területi döntő küzdelmei zajlottak, amelyen a házigazda mellett a Somogy és Zala vármegyei gyerekek csaptak össze.

Gazdag Ferenc - alelnök, Magyar Tollaslabda Szövetség

Egész Vas megyében komoly probléma volt, hogy már a megyeire is nyolcvanhárman jelentkeztek. Itt azért van egy kemény korlát, hogy hányan mehetnek a területire tovább. Itt három vármegye van összerakva és maximum öten jöhetnek minden korcsoportba, minden nemben egy-egy versenyszámba. Itt egy korlátos halmaz van már bent, ami a szakszövetségnek nagyon tetszik az a Vas megyei növekmény, hogy itt a tavalyi 30-40 játékoshoz képest, idén már nyolcvanhárman jöttek el, már a megyei megmérettetésre is.

A Magyar Tollaslabda Szövetség és a Pillangó Tollaslabda Klub összefogásából megvalósuló területi döntőn már nem volt lehetőség a legkisebb hibára sem, hiszen korcsoportonként 10-15 fős mezőny jött össze. Nagy reményekkel érkeztek a gencsapáti iskolások is, akik közül többen az országos döntőre is esélyesek voltak.

Szakály Ferenc - testnevelő, Apponyi Albert Általános Iskola

Azért találtam ki ezt a sportágat Gencsapátiban, mert rájöttem arra kisiskolának esélytelen kosárlabda, kézilabdában, labdarúgásban akármilyen sikereket elérni viszont ilyen floorballban és tollaslabdában - mivel kevesen játsszák - sikereket érünk el és az elmúlt évek ezt bizonyítják is, mert itt van egy Szabó Martin - épp itt játszik mögöttem - kétszer is bekerült az országos döntőbe. Tizenkettedik lett legutoljára, remélem most is bekerül.

A területi döntőkből valamennyi korcsoportból a legereményesebbek ragadhatnak ütőt a folytatásban. Az országos finálé idén Cegléden lesz, április 5-7. között három napon keresztül zajlanak a küzdelmek a diákolimpiai címekért.