Hírek

Korszerűsítették a Margaréta Óvoda ételkiszolgáló blokkját

2017. szeptember 15., 15:50

Az energiahatékonyság volt az elsődleges szempont, de fontos az is, hogy az ide járó száz kisgyermek mostantól kulturáltabb, szebb környezetben étkezhet.

Korszerűsítették a Margaréta Óvoda ételkiszolgáló blokkját

Ezt az ebédet már a modern konyhában készítették a kicsiknek: hal, tört burgonya és uborka következett a leves után. A konyha korszerűsítésén helyi szakemberek dolgoztak.

Puskás Tivadar - polgármester
“A munkát, a tevékenységet helyi vállalkozók végezték. Ez nagyon fontos, hiszen a helyi emberek adnak a helyi vállalkozóknak munkát, ez nagyon fontos. A helyi vállalkozók kétszer olyan lelkesedéssel és ambicióval dolgoznak, hogyha esetleg a saját gyermekei járnak oda.”

Ebbe az óvodába évről évre többen jelentkeznek: most a száz gyermekkel teltház van. Emiatt elengedhetetlenné vált a most lezárult nagy összegű beruházás.

Ágh Ernő - önkormányzati képviselő
“Nem kis pénzzel, 15,7 millió forinttal az ételkiszolgáló blokkot újítottuk fel teljes mértékben, ezáltal az itt élők életminőségét javítottuk, korszerűbb körülmények között lesznek kiszolgálva az óvodások. Fontos feladat ez is, a nevelés mellett.”

A polgármester jelzés értékű rajzot kapott a gyerekektől. Az óvodában ugyanis már a következő projekten gondolkodnak: egy civil összefogást szeretnének elindítani.

Soósné Czina Gabriella - óvodavezető, Margaréta Óvoda
“Nagyon szeretnénk egy nevelői szobát, hogy a pedagógusokkal komolyabb szakmai munkával is meg tudjuk mutatni magunkat, illetve nagyon nagy álmunk egy meseszoba, egy mesebarlang, amiről a gyerkek már ábrándoznak.”

Ezt a későbbiekben nyitottá szeretnék tenni: nem csak az óvodába járók, hanem bármely család igénybe veheti a jövőbeni “mesés” lehetőséget.