Hírek

Környezetvédelmi díjat kapott a vépi iskola

2015. szeptember 02., 19:52

A vépi Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyerte az “Együtt a Környezetünkért” vándordíjat. A Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Központ által meghírdetett pályázatra összesen 38-an jelentkeztek Vas és Zala megyéből.

Környezetvédelmi díjat kapott a vépi iskola

Szelektív hulladékgyűjtő ládák sorakoznak az iskola folyosóján. Többek között a szemét újrahasznosításának népszerűsítése is része a vépi Hatos Ferenc Általános Iskola ökoprogramjának. Az intézmény évek óta nagy hangsúlyt feketet a környezeti nevelésre.

Nagyné Tancsics Ildikó – igazgató, Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
„Úgy próbáltuk a tanulókat ösztönözni, hogy bevezettük a zöldkártya gyűjtó versenyt, ami egyéni verseny a tanulók között és ezáltal nagy számban és aktívan vettek részt ökoiskolai programokon a tanulóink. Azonkívül iskolai, környezetneveléssel, környezetvédelemmel kapcsolatos vetélkedőkon, versenyeken, illetve megyei szintű versenyeken is képviselték iskolánkat.”

Továbbá minden évben nagy sikerrel rendezik meg az erdei iskolai témahetet az ötödik évfolyamon és eredményes a madárbarát programjuk is. Ezeknek köszönhető, hogy az iskola második alkalommal nyerte el az „Együtt a Környezetünkért” vándordíjat. Az elismerést a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Központ 2007-ben alapította azzal a céllal, hogy segítse az oktatási intézményekben a környezeti nevelést. Az üvegtrófeát és az azzal járó százezer forintos pénzjutalmat az iskola tanévnyitóján adták át. Az alapítvány titkára hangsúlyozta: már gyermekkorban el kell kezdeni a környezettudatosságra való nevelést és ehhez elengedhetetlen a pedagógusok munkája.

Kránitz Tiborné – alapítványi titkár,
„Jobbnál jobb programokat valósítanak meg, egy nagyon jó közösség dolgozik a környezeti nevelés érdekében. Ilyen értelemben nem volt nehéz eldönteni, hogy ismét ők legyenek a díjazottak, mert rendkívül jó pályázatot, programot valósítottak meg az elmúlt tanévben”

A vándordíjat egy évre kapta meg az intézmény, de aki háromszor elnyeri, annak véglegesen a birtokában marad.