Hírek

Könyvtári Napok

2019. október 08., 13:59

Ötödik alkalommal csatlakozott az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz a Berzsenyi Dániel Könyvtár. Ezúttal is előadások, játékok, kiállítások várták az érdeklődőket nyitva tartási időben és azon túl.

Könyvtári Napok

Activity, és Savariensis Detectivus címmel helytörténeti kvíz várta a családokat a könyvtárban.

Spiegler-Kutasi Nikoletta, tájékoztató könyvtáros
A helyismeret szó hallatán kicsit idegenkednek az emberek, azt hiszik hogy kutatni kell, diplomával kell rendelkezni ahhoz hogy az információban megmártózzanak, tulajdonképpen sokkal-sokkal közelebbi dolgokról van szó.

A hagyományosnak számító programok ezúttal sem maradtak el, így filmes játék volt a médiatárban, valamint a zenei programok és a számtalan gyerekfoglalkozás mellett régi könyveket is megtekinthettek az érdeklődők. Táncházat is tartottak.

Baráthné Molnár Mónika – igazgató, Berzsenyi Dániel Könyvtár
Most az Országos Könyvtári Napok a fenntartható fejlődés, a könyvtár az emberért, felelősségünk a Földért jegyében zajlik, és előadásra hívtuk Tóth Andi bloggert, aki a hulladékmentes háztartásról tartott nekünk előadást.

A könyvtár évek óta részt vesz az Országos Könyvtári Napok programsorozatban, amely egész héten át tartott. Így népszerűsítik az olvasást, és a könyvtárat mint közösségi teret.