MNB
MNB - 2

Hírek

Könyves vakrandi

2020. február 14., 15:06

Február 14-én van a Nemzetközi Könyvajándék Nap. A Berzsenyi Dániel Könyvtár hat éve csatlakozott a könyves rendezvényhez. Lehetőség nyílik ezen a napon, arra,hogy az otthonról behozott könyvek “ vakon” gazdát cseréljenek.

Könyves vakrandi

A Berzsenyi Dániel Könyvtár az intézmény  és a város különböző pontjain, parkokban, padokon, buszon hagytak el könyveket, amelyek a megtalálóé lehettek. A könyvtárban gyerekeket vártak délelőtt interaktív meseolvasásra. A résztvevő első-második osztályosok nagy örömmel adták át  a hozott könyveiket és izgatottan választottak helyette másikat.

Somogyi Fanni - tanuló, Paragvári Utcai Általános Iskola
A könyvajándékozás napján azt a könyvet hoztam,hogy Varázslatos állatbirodalom és az a könyv egy hörcsögről szól, és helyette ami nagyon érdekel engem az a Furfangos Fruzsi Bé és a borzasztó büdi busz. ( 07:07)

A rendezvény célja, hogy közelebb hozza az olvasást a gyerekekhez, erősítse a könyvek iránti szeretetüket és ösztönözze őket a könyvtárlátogatásra.

Komondi Gabriella - gyermekkönyvtáros, Berzsenyi Dániel Könyvtár
“Immár hatodik éve rendezzük meg  itt a Berzsenyi Könyvtárba a Nemzetközi Könyvajándék Napot ami  mindig így február 14-én van és ekkor a napra hívunk gyerekeket egy játékos meseolvasós foglalkozáson vesznek részt, utána pedig megajándékozzák könyvekkel. “

A gyerekek a kiválasztott könyveket egymásnak mutatva boldogan nyugtázták, hogy a sajátjukért cserében jót, vagy jobbat tudtak választani. A könyvtár egy - egy könyvjelzőt tett a könyvekbe emlékül.

Tinicsné Berta Brigitta - napközis nevelő, Paragvári Utcai Általános Iskola
“A várakozáson felüli volt ez az interaktív foglalkozás nagyon nagy örömmel készültünk, nagyon szeretnek a gyerekek olvasni,nagyon értékes könyvekkel jöttünk és még értékesebb könyvekkel fogunk visszatérni az iskolánkba.”

Pénteken a könyvtár bejárata mellett elhelyezett polcon találhattak az érdeklődők becsomagolt könyveket, amelyeket elvihettek,egy jó állapotú könyvért cserébe. Az intézmény máskor is ajándékoz könyveket,  évente kétszer szerveznek ingyenes könyvturkálót.