Hírek

Kollégiumi épületek újultak meg

2017. december 22., 16:50

Több mint kétszáz millió forintból újult meg a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Berzsenyi Dániel és Hollán Ernő kollégiuma. Az uniós forrásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően nemcsak komfortosabbak, de energiatakarékosabbak is lettek az épületek.

Kollégiumi épületek újultak meg

Közel tíz hónapnyi munkának köszönhetően nemcsak megszépült, de költséghatékonyabb is lett a Berzsenyi Dániel Kollégium. A villamos energia jelentős részét megújuló energiaforrásból fedezik majd az Ady téri épületben.

Horváth Tibor – cégvezető, Vasber Zrt.
„Az épületnek a hőszigetelése, tehát a homlokzatnak a hőszigetelése és a napelemeknek az elhelyezése mellett a korszerű nyílászáróknak a beépítése jelentette az energiahatékonyságot, illetve a tetőn nemcsak hőszigetelés készült, hanem a vízszigetelés is, tehát körbe lett burkolva az épület.”

A hivatalos átadón Hende Csaba országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a kollégisták megtapasztalhatják a közösséghez tartozás erejét,  Puskás Tivadar polgármester pedig örömét fejezte ki, hogy javultak a fiatalok lakhatási körülményei.

Puskás Tivadar polgármester
„Ha Szombathely oktatása fejlődik, akkor különösen örülök, hiszen a jövőnk fejlődik.”

A Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum célja, hogy a diákok hasznosan, minél jobb körülmények között tölthessék idejüket második otthonukban. Jelenleg mindenkinek tudnak férőhelyet biztosítani, aki szeretne kollégista lenni.

Szentgyörgyvári Róbert - főigazgató, SZMSZC
„Jelenleg 240 millió forintos beruházást hajtottunk végre. Ez a Szombathelyi Puskás Szakgimnáziumnak a kollégiumát érintette, illetve a Savaria Szakgimnáziumnak a kollégiumát. Ebben a kollégiumban 210 fő tanuló lakik, a másikban pedig 82 fő körülbelül.”

Az idei maradványpénzeket új ágyak beszerzésére és kisebb karbantartásokra fordítják, egy másik uniós pályázatnak köszönhetően pedig közösségi tereket alakítanak majd ki mindkét épületben.