Hírek

Kiválóan sikerült a 2023-as esztendő a Gencsapáti KSE számára

2023. november 10., 12:48

Kiválóan sikerült a 2023-as esztendő a Gencsapáti KSE számára. Több vasi BMX-versenyző nemcsak a hazai erőpróbákon bizonyított, hanem a nemzetközi erőfelmérőkön is letette névjegyét. Az idényt saját rendezésű szezonzáró kupával zárta le a vasi klub. Szombathelyi Televízió: https://www.sztv.hu/ https://www.facebook.com/szombathelyitv https://www.instagram.com/szombathelyitelevizio/

Kiválóan sikerült a 2023-as esztendő a Gencsapáti KSE számára

Eredményes szezont zárt a hazánk egyik BMX-fellegvárának számító Gencsapáti KSE. A versenyzői utánpótlás bázis fejlesztése, a versenypálya folyamatos bővítése mellett a gyerekek képzésére is nagy hangsúlyt fektet az egyesület. Ennek is köszönhetően mára több korosztályos válogatottat is ad a nemzeti együttesbe a vasi klub. A hazai versenysorozat mellett kiválóan szerepeltek az idei esztendőben az Alpok-Adria futamokon is, amelynek záró fordulóját Gencsapátiban rendezték.

Vincze Gergely - vezetőedző, Gencsapáti KSE

Abszolút elégedettek vagyunk, így a csapaton belül. Megpróbáljuk a jövő évet egy picit még jobbra, még magasabbra tenni, aztán kiderül, hogy ez hogy fog alakulni. Nyilván ugye a sérüléseknek a minimalizálása az egyik fő cél az egyesületben és akkor az eredmények maguktól értetődően jönnek.

A Gencsapáti KSE idén a legkisebbek számára kedvcsináló táborozást is tartott, amely a BMX-sport alapjai mellett a biztos kerékpározást volt hivatott népszerűsíteni. Sikerét jól mutatja, hogy a kicsik közül is többen részt vettek a 2023-as versenyszezon utolsó állomásán, amelynek a gencsapáti pálya adott otthont. A II. Csoki kupán az U7-es korosztálytól kezdődően a 30+-os korcsoportig bezárólag valamennyi résztvevőnek versenyzési lehetőséghez jutott. A programot magasugrási erőpróba színesítette. A rendezvénnyel hivatalosan is befejeződött a vasi egyesület számára az idény, az edzésekkel és alapozással már a következő évre készülnek a BMX-versenyzők.