Hírek

Kiütéses Haladás vereség az MTK-tól

2018. december 11., 15:33

Súlyos, 4:0 arányú vereséget szenvedett a Haladás NB I-es labdarúgócsapata az újonc MTK otthonában. Az újabb fiaskónak köszönhetően egyre reménytelenebb helyzetbe sodródik a szombathelyi együttes.

Kiütéses Haladás vereség az MTK-tól

A pontvadászat 17. fordulójában az MTK vendégeként lépett pályára a kiesés elől menekülő Haladás. A derbi a lehető legrosszabbul kezdődött a szombathelyiek számára, ugyanis Baki fejesének köszönhetően már az 5. percben a hálójukban táncolt a labda. A folytatásban is az MTK maradt támadásban, ám az újabb találatra egészen a második félidő elejéig kellett várni, amikor Lencse gurított az üresen tátongó kapuba. Az 57. percben aztán megkapta a Haladás a bajnokság legnagyobb potyagólját: Gera közel 30 méterről lőtt Rózsa lábai között a hálóba. A 4:0-ás végeredményt pedig Farkas állította be a találkozó 87. percében.

Horváth Ferenc - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Ha én hiszek bennük, az kevés. Nekik hinniük kell saját magukban. Hiába mondom, hogy mennyire jó játékosok, ha ők ezt nem hiszik el. Hiába mondom, hogy egy szögletet le kell védekezni, ha ő ezt nem hiszi el. Utána meg kapunk két ilyen gólt és 3:0 után már teljesen mindegy, hogy mi történik a pályán ebben a helyzetben szerintem.”

A mérkőzés végkimenetelét döntő mértékben befolyásolta Baki Ákos korai találata. A bekapott góltól szabályosan megroggyant az amúgy is hitehagyottnak tűnő Haladás, így pedig az MTK könnyedén gyűjthette be a három bajnoki pontot, aminek köszönhetően továbbra is a nagyon előkelő negyedik helyen áll az újonc fővárosi gárda.

Feczkó Tamás - vezetőedző, MTK Budapest
“Arra készültünk, hogy minimum három góllal többet szerzünk, mint a Haladás. Nagyon fontos volt, hogy minél hamarabb sikerüljön megszerezni a vezetést, hiszen egy nagyon szervezett csapat a Haladás és az idő múlásával vérszemet kaphattak volna. Úgyhogy nagyon jól jött az Ákos gólja.”

Újabb veresége miatt továbbra is a tabella utolsó helyén áll a Haladás. A szombathelyieknek most már öt pont a hátrányuk a még bentmaradást érő 14. pozícióban állomásozó DVTK-val szemben. Horváth Ferenc együttese az őszi idény utolsó mérkőzésén, szombaton 17 órakor a Debrecen csapatát fogadja.