Hírek

Kit tud többet Vas megyéről?

2014. május 20., 17:39

Káldi iskolások nyerték a Skanzenben rendezett megyei, népismereti vetélkedőt. Általános iskolások mérték össze tudásukat, ki tud többet a megye néprajzáról, néphagyományairól. A több fordulós vetélkedő döntőjét ma rendezték.

Kit tud többet Vas megyéről?

Futás is szerepelt a skanzenbeli programok között. Ez volt a döntője a Savaria Múzeum Néprajzi Osztálya által 6-7. osztályosoknak meghirdetett vetélkedősorozatnak.

Kiss Kristóf, Vasszécseny
Amikor itt körbekellett futni a golyók miatt az istállót meg amikor a bálákon kellett ugrálni.

A szellemi tartalékaikra is szükségük volt a gyerekeknek. A néphagyományokkal kapcsolatos ismereteikről adtak számot nemcsak az írásbeli fordulókban, hanem a Skanzenben rendezett, játékos feladványokkal tarkított döntőben is.

40 éves születésnapját ünnepelte a Skanzen tavaly. Akkor hirdették meg a vetélkedősorozatot a megye általános iskolásai számára. A döntőben 6 csapat képviseltette magát. A szombathelyi Reményik-iskola mellett Vasszécsenyből, Káldról is érkeztek diákok.

Tóth Róbert, múzeumpedagógus
Mivel 40 év címszóval volt meghirdetve ezért kicsit próbáltunk a skanzenre is kihegyezni a dolgokat. hoy kicsit megismerjék ezt a szabadtéri néprajzi múzeumot, a néprajzot, népi életmódot, Vas megyének a népi építészetét,kultúráját, életmódját.

Az első helyezett csapat tagjai jutalomként a szentendrei Skanzenbe tehetnek látogatást.