Hírek

Kisiklott egy tehervonat hat vagonja a vépi vasútállomáson

2017. szeptember 15., 15:51

A Szombathelyről Pétfürdőre tartó szerelvényből 80-100 köbméternyi gázolaj ömlött ki. Személyi sérülés nem történt.

Kisiklott egy tehervonat hat vagonja a vépi vasútállomáson

Két vagon teljesen felborult, négy pedig eldőlt a vépi vasútállomáson szerda este. Egy 18 kocsiból álló tehervonat kerekei siklottak ki. Két tartály megrepedt, ezekből a gázolaj a vasúti sínek közé folyt, a többi vagonból pedig órákon át szivárgott a gázolaj. A káresethez a szombathelyi és a zalaegerszegi hivatásos, a celldömölki önkormányzati, valamint a vépi önkéntes tűzoltókat riasztották, a helyszínre vonult a Zala megyei katasztrófavédelmi mobil labor és a Vas megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is, a munkálatokat a műveleti szolgálat irányította.

A területet száz méter sugarú körben lezárták, de a környéken senkinek nem kellett elhagynia az otthonát.

Csütörtökön hajnalig állt a vonatközlekedés Szombathely és Répcelak, illetve Szombathely és Sárvár között. Ez idő alatt vonatpótló autóbuszok szállították az utasokat. Azóta egy pályán zajlik a forgalom, néhány perces késére kell számítani, amíg a károk felszámolásán dolgoznak a szakemberek.

A baleset körülményeit több hatóság is vizsgálja, egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet, sem a kár mértékét. Pénteken délelőtt érkezett meg a vasúti daru, amellyel visszaemelik a sínekre a kisiklott tartályokat, ezek a munkálatok még a hétvégén is tartanak.