Hírek

Kiesett a Magyar Kupából a Haladás VSE futsalcsapata

2021. május 13., 14:12

A zöld-fehérek az idegenbeli döntetlen után hazai pályán 3-3-at játszottak, így idegenben lőtt több góllal a Nyírgyulaj jutott a sorozat Final Fourjába

 

Kiesett a Magyar Kupából a Haladás VSE futsalcsapata

A Magyar Kupa Final Fourjába jutás volt a tét a címvédő Haladás VSE futsalcsapata számára, amikor a Nyírgyulaj együttesét látta vendégül a negyeddöntő visszavágóján. A párharc első mérkőzésén 2-2-es döntetlen született, így a Halinak már egy egygólos győzelem is továbbjutást ért volna. A szombathelyiektől négy kulcsjátékos, Dróth Zoltán, Alasztics Marcell, Dávid Richárd és Darrier is hiányzott a fontos mérkőzésen. Álomszerűen indult a találkozó a Hali számára, a középkezdést követően Nagy Kevin csípett le egy rossz passzt és mindössze kilenc másodperc után megszerezte a vezetést. Hamar válaszolt a bekapott gólra a Nyírgyulaj, a túloldalon Baptista szerzett labdát, majd a kapufáról kipattanó labdát bombázta a hálóba, 1-1. A folytatásban is magas hőfokon égett a mérkőzés, mindkét oldalon akadtak helyzetek. A 12. percben a hosszún érkező Milos Simic szó szerint beerőszakolta a labdát a gólvonal mögé, így újra előnyhöz jutott a Hali.

A második félidő elején a vendégek akarata érvényesült, amelynek újabb egyenlítés lett az eredménye. Egy szép akció végén Orosz módosította 2-2-re az állást. Az igazi hidegzuhany azonban csak ezután érkezett a Haladás számára, kettő perccel később Nagy Bence forgolódott, majd ütemtelenül kirúgta a hosszú alsót, amivel átvette a vezetést a Nyírgyulaj. Ahogy az ellenfél tette korábban, gólra azonnal góllal válaszolt a Haladás, egy perccel később Henrique Diniz bombázott a vendégek kapujába. A szombathelyiek erejéből a hátralévő időben több találatra már nem futotta, a 3-3-as végeredmény pedig azt jelentette, hogy idegenben lőtt több góljával a Nyírgyulaj lépett tovább a Magyar Kupa négyesdöntőjébe. A Hali címvédőként búcsúzott a sorozattól.