Hírek

Kiemelkedően fontos a szakképzés támogatása az LuK Savaria Kft. számára

2014. december 17., 14:46

A többi között ez hangzott el azon a szerdai eseményen, ahol a cég CNC szimulációs szoftvert adományozott a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium részére. A modern programot a szakképzésben résztvevő diákok naprakész tudásának támogatására használják fel.

Kiemelkedően fontos a szakképzés támogatása az LuK Savaria Kft. számára

Puskás Tivadar – polgármester
,,Szombathely egy olyan város, ahol az itt lévő nagy cégek összefogtak, s azért fogtak össze, hogy a munkaerőt megfelelően előteremthessék.”

Szombathely polgármestere szerint az országosan is előtérbe kerülő duális képzés mintája lehet a szombathelyi szakképző iskola. Az LuK ügyvezető igazgatója a szakképzés mellett a munkaerő-piaci utánpótlás támogatását is fontosnak tartja.

Michael Reinig – ügyvezető igazgató, LuK
,,Azért fontos számunkra a szakképzés minősége, és az iskola támogatása, mert olyan minőségileg képzett diákoknak kell a munkahelyekre kerülni, akiket rögtön használni is tudunk. Sajnos az elmúlt időszakban előfordult, hogy olyan szakismerettel jöttek hozzánk a diákok, hogy a képzésüket gyakorlatilag újra kellett kezdeni.”

A műszaki szakképzőiskolában kiemelt szerep jut  a gyakorlati képzésnek, kapcsolatuk az LuK-val közel egy évizedes. 2005-ben 12 gépi forgácsoló tanuló töltötte a cégnél a gyakorlati időt, most ennek a diáklétszámnak a négyszeresét képzik.

Balogh Gabriella – igazgató, Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium
,,A jelenlegi tanévben 37 gépi forgácsoló, 4 mechatronikai technikus és 7 automatikai technikus tölti az LuK-ban a szakmai gyakorlatát.  

A bemutatott szoftvernek kulcsszerepe lesz a műszaki képzésben, a tanulók ezáltal ismerkedhetnek meg a CNC eszterga és maró megmunkálógépek kezelőfelületével.

Szlancsik Ákos – tanuló
,,Idén szeptemberben kezdtem el az LuK-nál a gyakorlatot. Szerintem ennek a programnak a segítségével sokkal könnyebben meg lehet érteni a feladatot, sokkal pontosabban lehet dolgozni és kisebb a hiba lehetősége.”

Az LuK továbbra is Szombathelyen képzeli el a jövőt, a diákoknak pedig azt üzeni, hogy megfelelő szakképesítés megszerzése esetén biztos munkahelyet találnak a Zanati úti telephelyen.