Hírek

Kiállítás nyílt az uszoda aulájában a fotópályázatra érkezett munkákból

2015. március 25., 16:44

Immáron  tizenötödik alkalommal hirdetett rajz- és fotópályázatot a VASIVÍZ Zrt. a víz világnapja alkalmából. A téma ezúttal a fenntarthatóság volt. A beérkezett munkákból kiállítás nyílt az uszoda aulájában.

Kiállítás nyílt az uszoda aulájában a fotópályázatra érkezett munkákból

A felszín és a felszín alatti vizek állapotának megőrzése létkérdés - ez olvasható azon a mosógépen, amely újrahasznosított anyagokból készült.

Németh Angéla
“Mi csapatban indultunk, és az újrahasznosítás jelképe, hogy a földet kimossuk”

A VASIVÍZ Zrt. 15. alkalommal hirdett rajz- és fotópályázatot a víz világnapja alkalmából. A célja, hogy felhívja a figyelmet a víz értékeire. Az alkotásoknak ezúttal a Víz és fenntartható fejlődés szlogenhez kellett kötődniük. A nehéz téma ellenére az idén érkezett a legtöbb pályamű.

Takács Gábor - rajztanár, zsűri Váci Mihály Általános iskola
“Elgondolkodtak azon, hogy honnan jön a víz, havá kerül, hogyan élteti a természetet és egész komoly, nagyon aprólékos munkák születtek, úgyhogy ez volt benne a legszebb”

Az általános iskolások rajzokkal nevezhettek a versenyre, fotókat kortól függetlenül bárki küldhetett. Az alkotásokat szakmai zsűri bírálta el.

Kohuth Viktor - vezérigazgató, Vasivíz Zrt.
“Azt hiszem, hogy körülbelül olyan 300 darab rajz és 70 darab fotó érkezett az idei rajz- és fotópályázatunkra. Mindenképpen célként azt fogalmaznám meg, hogy fel kell hívnunk a jövő nemzedékének a figyelmét arra, hogy milyen fontos a vízkincs.”

Az alkotók munkájuk elismeréseként fürdőbelépőt és könyvutalványt kaptak. A kiállítás április végéig látogatható az uszoda aulájában.