Hírek

Kétezer program egy év alatt

2015. január 27., 19:19

Értékelték a tavalyi évet, ismertették az idei programokat, beszámoltak egy határon átnyúló projekt lezárásáról és a Szombathely Pont alkalmazás újdonságairól az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ sajtótájékoztatóján, ahol elhangzott: hamarosan megteremtik az online jegyvásárlás lehetőségét is.

Kétezer program egy év alatt

Kétezer program, negyven koncert, 500 ezer látogató és több mint 12 millió forint pályázaton elnyert forrás - számokban, röviden így alakult az AGORA tavalyi éve, amely igazán jónak mondható. A 2015-ös esztendő is tartalmasnak ígérkezik: Palya Bea gyerekkoncertje, Dumaszínház, Valentin-napi buli - csak ízelítő az idei kínálatból, amelyben mindenki talál neki tetszőt - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Prieger Szabolcs - szakmai igazgatóhelyettes, AGORA
"Nagyon sok tehetséges, fiatal zenekart tudunk Szombathelyre hozni, pl. Honeybeast, Szabó Balázs bandája, Tompos Kátya és Hrutka Róbert egy Cseh Tamás-dalos programmal jön, de a hagyományos nagykoncertjeink sem maradnak el, vendégünk lesz a Vad Fruttik és Péterfy Bori is."

A Cseh Tamás-programban elnyert kétmillió forintból nyolc koncertet szerveznek. Ehhez csatlakozva a Credo Rádió hetente jelentkezik tehetséges, fiatal együtteseket bemutató műsorral. A Szombathely Ponttal kapcsolatban elhangzott: hamarosan lépten nyomon az alkalmazást népszerűsítő molinókkal, megállítótáblákkal találkozhatnak a szombathelyiek. Tavaly november óta naponta frissül a felület, ahol hasznos információkat találni rendezvényekről, sportprogramokról, a városról.

Keringer Zsolt - informatikai osztályvezető, Polgármesteri Hivatal
A következő elem volt, hogy egy webes felületet is létrehozunk, kinyitjuk a világot a fészbukosok felé is, és tudják magukat regisztrálni a Szombathely Pontra. Ezt a felületet elkészítettük, tehát a szombathelypont.hu már elérhető."

Napokon belül lezárul az a három éven át tartó, Turizmus és média című, magyar-szlovén közös pályázati program, amelynek célja a térség kiemelt rendezvényeinek népszerűsítése, szokásainak megismertetése volt. Több mint 870 ezer euróból számos projektelem valósult meg.  

Parais István - igazgató, AGORA
"A szlovén tévé egy közvetítőkocsit tudott beszerezni a pályázat keretében, Zala megyében sok rendezvény valósult meg, ami vasiakat is vonzott, Szombathelyen pedig a leglátványosabb talán a turisztikai iroda, amely új funkciókkal is jelentkezik a turisztika piacán."

Újdonság, hogy egy-két héten belül már interneten keresztül is lehet jegyet vásárolni az agorasavaria.hu oldalon.