Hírek

Két mérkőzéssel kezdte meg a korosztályos regionális kosárlabda-bajnokságot az Ifjú Sólymok csapata

2023. november 21., 14:00

Az előselejtezőket követően hazai pályán két mérkőzéssel kezdte meg a korosztályos regionális kosárlabda-bajnokságot az Ifjú Sólymok csapata. Simon Bence tanítványai a Mosonmagyaróvár ellen közel jártak a meglepetéshez, a Hévíz viszont magabiztosan nyert Szombathelyen.

Két mérkőzéssel kezdte meg a korosztályos regionális kosárlabda-bajnokságot az Ifjú Sólymok csapata

A nyári felkészülést követően előselejtezővel kezdte az idényt az Ifjú Sólymok kosárlabda csapata, majd a regionális korosztályos bajnokság is elstartolt. A vasi együttes hazai környezetben a Mosonmagyaróvár és a Hévíz csapataival mérte össze tudását. A szombathelyiek tudatosan készültek a találkozókra, ahol nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy az edzéseken tanultakat tétmérkőzésen alkalmazzák.

Simon Bence - vezetőedző, Ifjú Sólymok

Az alapoktól kezdtük augusztusban, visszamentünk teljesen az elejére, a kosárlabdának az alapjaihoz. Jelenleg ott tartunk, hogy védekezésben a saját embert mindenki fel tudja venni, támadásban mozgásokat, üres befutásokat meg tudjuk passzolni. Illetve már belekóstoltunk az elzárásoknak is a védésébe és a támadásába is, úgyhogy ezeket szeretném viszontlátni a mai meccsen.

A feldobást követően jól tartotta magát a házigazda a magassági fölényben lévő és nagyobb rutinnal rendelkező Hévízzel szemben. A kemény védekezéssel és a türelmes támadójátékkal az első negyedben úgy tűnt, hogy lehet keresnivalója az Ifjú Sólymoknak. Ezt követően viszont ritmust váltottak a vendégek, és agresszív letámadással, gyors ellenakciókkal növelni tudták a különbséget. Végül a Hévíz meggyőző fölénnyel, 89-34-re nyerte a találkozót. A játéknap másik szombathelyi érdekeltségű mérkőzése jóval szorosabb eredményt hozott. A Mosonmagyaróvár ellen Füzi vezérletével végig pariban voltak a Sólymok a győzelemért. Az utolsó perc azonban nem úgy sikerült, ahogy azt szerették volna, így a mérkőzést 80-75-re elveszítette a Simon-legénység.