Hírek

Két győztes mérkőzést ünnepelhetett a bajnokság hétvégi fordulójában az Ifjú Sólymok csapata

2024. január 17., 22:21

Két győztes mérkőzést ünnepelhetett a korosztályos bajnokság hétvégi fordulójában az Ifjú Sólymok kosárlabda csapata. A Zalaegerszeg és a Körmend lány együttese sem tudta megakadályozni a szombathelyiek magabiztos sikerét.

Két győztes mérkőzést ünnepelhetett a bajnokság hétvégi fordulójában az Ifjú Sólymok csapata

A legutóbbi hétvégén hazai pályán folytatta a bajnoki pontvadászatot az Ifjú Sólymok korosztályos kosárlabda csapata. Az 5. régió B-csoportjában érdekelt szombathelyi fiúk a Körmend és a Zalaegerszeg lány együttesével mérkőztek meg. A zalaiak ellen nagyon jól kezdték a találkozót a hazaiak: szigorú védekezés mellett labdaszerzésből indított gyors akciókat vezettek Szarka Zsuzsanna tanítványai. A magassági fölényt sebességgel kompenzálták a sólymok, és már a nagyszünetben megnyugtató előnyre tett szert. Nem fékeztek a térfélcsere után sem, és türelmes játékkal fokozatosan növelni tudták a különbséget. Mindkét vezetőedző cserélte játékosait, akik egy közönségszórakoztató mérkőzést hoztak össze. Az utolsó percben csak az volt a kérdés, hogy az Ifjú Sólymok megdobják-e századik pontjukat?! Ez végül az utolsó másodpercben sikerült. A hazaiak mestere elégedett volt a 100-21-re megnyert találkozót követően.

Szarka Zsuzsanna - vezetőedző, Ifjú Sólymok U12

A győzelem nálam egy másodlagos szempont. Természetesen tudniuk kell, hogy mikor mennyit ér egy győzelem. Nálam úgy van, hogy van egy éljenes győzelem, három éljenes győzelem és most mindent megtettek érte, így ez három éljenes győzelem volt.

A vereség ellenére bizakodó volt a SzoESE korábbi játékosa, a vendégek jelenlegi vezetőedzője.

Bagó-Kovács Georgina - vezetőedző, ZTE NKK U12

Tudtuk, hogy a fiúk ellen nagyon nehéz dolgunk lesz, próbáltam a lányokat felkészíteni az edzéseken, hogy azért a fiúk, mégis csak fiúk és próbáltuk a poszt befutásokat illetve az erőt egyensúlyozni viszont ebből nagyon kevés valósult meg a mai napon. Nyilván ebben a korosztályban még nagyon változó vannak nagyon jó meccseink, nagyon rossz meccseink, úgyhogy nem baj, ebből tanulunk és megyünk tovább.

Az Ifjú Sólymok a játéknap másik mérkőzésén is remekeltek és bár szorosabb mérkőzést játszottak a Körmenddel, végül 59-34-es győzelmet ünnepelhettek.