MNB
MNB - 2

Hírek

Két évvel ezelőtt indultak az új foglalkoztatási paktumok Vas megyében

2019. január 04., 14:58

Csaknem hárommilliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre arra, hogy segítsenek azokon az embereken, akiknek nehézséget jelent a visszatérés a munka világába.

Két évvel ezelőtt indultak az új foglalkoztatási paktumok Vas megyében

Vas megyében jelenleg négy foglalkoztatási paktum projekt végrehajtása van folyamatban, amelyek mentorálással, képzésekkel, támogatásokkal és más szolgáltatásokkal igyekeznek erősíteni a hátrányos helyzetben lévő álláskeresők munkaerőpiaci pozícióját. Az eddigi eredményekről szakmai tanácskozás keretében kaptak tájékoztatást a paktumszervezet tagjai.

Kondora Bálint alelnök, Vas Megyei Közgyűlés
Nagyon szépen teljesültek az elvárásaink, a kitűzött céloknak több mint 60 százaléka, van már olyan program, ahol már a 75 százaléka is teljesült. Itt a munkaerőpiacra bevontak számát kell érteni. Több százas nagyságrendről beszélünk, tehát azok a félelmek, amelyek akkor megfogalmazódtak bennünk, azt kell hogy mondjam: megalapozatlanok voltak.

A foglalkoztatási paktumok által kitűzött célok teljesítését segíti két további projekt is.

Balázsy Péter jegyző Vas Megyei Önkormányzat
Ami egy szoft jelleggel ezeket könnyítő feltételeket, a munkaerő-piacra való visszatérés feltételeit, annak a javítását szolgálják, amit különböző képzésekkel, felmérésekkel, mentorálással tanácsadással, hogy minél több még inaktív ember mondhassa el magáról azt, hogy a program befejeztével már aktívként tud részt venni a munkában.

A megyei területfejlesztési program részeként megvalósuló bölcsőde, óvoda, iskola, ipari park és kerékpárút fejlesztések is hozzájárulnak a munkába járás, valamint a foglalkoztatás feltételeinek javításához, ezzel elősegíthetik a hátrányos helyzetben lévő vasi álláskeresők munkába állását.