Hírek

Kerékpártúra a Pinka völgyén át

2015. április 22., 16:22

A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség negyvenkilométeres kerékpártúrára invitálta a bringázás szerelmeseit. A résztvevők a vasi megyeszékhelyről indultak és a Pinka völgyének bejárása után ugyan oda érkeztek vissza.

Kerékpártúra a Pinka völgyén át

A városi önkormányzat kezdeményezésére nem régiben hat kerékpáros túraútvonalat jelöltek ki  a vasi megyeszékhely térségében. Az utakhoz kifejezetten jó minőségű, szép kivitelű térképek és prospektusok is tartoznak. A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség vezetői úgy döntöttek, hogy csoportokat szervezve bejárják mind a hat útvonalat.

Havasi Attila szakágvezető, Szombathelyi Szabadidősport Szövetség
“Természetesen az amatőrökről van szó, hiszen a szövetségünk célja az, hogy azokat a városlakókat szólítsa meg, akik nem szervezett keretek között bringáztak eddig. De most lehetőség nyílik arra, hogy ne csak egyénileg, hanem öt-tíz-húsz ember együtt tegye meg ezeket a távokat.”

Az első negyvenkilométeres túra a fedett uszoda parkolójából indult és Nárait, Pornóapátit, Vaskeresztest, Felsőcsatárt, Nardát, Toronyt, valamint Sét érintve ugyanoda tért vissza. A hideg, szeles idő ellenére a  közel húszfős csoporttal tartott Koczka Tibor alpolgármester is.

Koczka Tibor alpolgármester
“Úgy gondolom Szombathely városa most ezekkel a kerékpárutakkal, túraútvonalakkal kapott egy esélyt részben osztrák segítséggel arra, hogy ezeket az útvonalakat bejárjuk és megismertessük nem csak honi, de  nemzetközi kerékpáros turistákkal is.”

A tervek szerint a következő túrát május végére szervezi meg a szabadidősport szövetség. Az már biztos, hogy a Kőszeg felé vezető közel hetvenkilométeres kört teszik majd meg, de lesz egy rövidített változat is.