Hírek

Kémiai és fizikai kísérletek a Reguly-iskolában

2014. április 16., 17:54

Még Kőszegről és Gencsapátiból is érkeztek fiatalok a természettudományos versenyre, amelyet már kilencedik éve rendez meg az intézmény. A reáltárgyakat szeretné közelebb vinni a tanulókhoz az iskola.

Kémiai és fizikai kísérletek a Reguly-iskolában

Az egyik fizikai kísérletben egy teáskannából készítettek hangszórót a diákok. A fiúk a gencsapáti Gróf Apponyi Albert Általános Iskolából érkeztek. Nagy sikert arattak a házilag készült erősítőjükkel. Immár hagyományos a természettudományos verseny a Reguly Antal Általános Iskolában, most hat kétfős csapat mutatta meg a kémiai és fizikai ismereteit a látványos kísérletekkel.

Kiss Katalin – szervező, ötletgazda
„Közelebb hozza a gyerekekhez a reál tantárgyakat, mivel olyan anyagokkal dolgozhatnak, amit igazából otthon is megtalálhatnak, tehát akár egy házilagos kísérletezést is lehet elvégezni.”

9 éve volt az első iskolai természettudományi verseny a Regulyban, 5 éve pedig már városra szóló a megmérettetés.

Zilebauer György – igazgató, Reguly Antal Általános Iskola
„A mi szempontunkból nem csak azért, mert én matematikát és technikát tanítok, hanem alapvetően a természettudományos tantárgyak oktatása azért fontos, mert a magyar szellemi tőkénél, ami hírnevet szerzett Magyarország számára, a természettudományos tárgyak voltak az óriások.”

A világhírű magyar fizikusok és kémikusok nyomdokain haladhatnak jövőre is az általános iskolások: akkor már a jubileumi, 10. természettudományos versenyt rendezik a Reguly-iskolában.