Hírek

Kedden délelőtt indult útnak az első busz a Kiskar utcai parkolóból

2023. november 28., 16:52

Kedden délelőtt indult útnak az első busz a Kiskar utcai parkolóból, fedélzetén szombathelyi nyugdíjasokkal, akik bécsi városnézésre és adventi vásárlátogatás jelentkeztek az “Aktív időskor” elnevezésű programsorozat keretében. Az ingyenes kirándulás nagy népszerűségnek örvend, a nap folyamán további buszok is indultak az osztrák fővárosba.

Kedden délelőtt indult útnak az első busz a Kiskar utcai parkolóból

Az önkormányzat képviseletében Horváth Soma alpolgármester üdvözölte a busz utasait.

“Én nagyon jó utat kívánok Önöknek, sajnos, most nem tudok Önökkel tartani, de biztos, hogy nagyon jó program lesz”.

Zoltán szívesen él a lehetőséggel, hogy az Aktív időskor sokszínű programjaihoz csatlakozzon.

Lukács Zoltán

“A feleségem jelentkezik, én nem vagyok annyira aktív, de vele tartok mindig”.

Az önkormányzat 2013 óta szervezi meg a programsorozatot, melynek célja, hogy hasznos időtöltést, jó társaságot biztosítson a hatvan év feletti szombathelyieknek. Elkötelezettek abban, hogy a népszerű kezdeményezés a jövőben is folytatódjon.

Horváth Soma alpolgármester

“Szerintem ez egy remek lehetőség arra, hogy kulturális élményeket biztosítsunk a város szépkorú lakosainak, olyanoknak is, akik ezt esetleg nem tehetnék meg, de ez által a program által lehetőségük van. Az önkormányzat elhivatott abban, hogy ezt a jövő évben is folytassa, úgyhogy nagyon sok színes programmal várunk mindenkit, aki nem jutott be,ne keseredjen el, keresse a szombathely.hu-n, vagy a városházának az információs pultjánál a lehetőséget és jelentkezzen”.

Éva azok közé tartozik, aki a programsorozat szinte minden rendezvényén részt vesz, legyen az koncert, színházlátogatás vagy kirándulás. Bécsbe most utazik először.

Téglás Károlyné-Éva

“Majd minden egyin, a kis szomszédasszonyommal mindig mindenhova elmegyünk, moziba, színházba, itt még ugyan nem voltunk, nem voltam én, úgyhogy aztán most azért jelentkeztem erre az útra, úgyhogy remélem, hogy nagyon jó lesz”.

A bécsi karácsonyi vásárra összesen 18 különjárat indul az adventi időszakban, buszonként ötven utassal, így közel ezer szombathelyi nyugdíjas vesz részt az ingyenes kirándulásokon.