Hírek

Kampányt indítottak a Mathias Corvinus Collegium hallgatói

2019. január 17., 22:45

Országos kampányba kezdtek a budapesti Mathias Corvinus Collegium hallgatói a nagyvárosokban, hogy népszerűsítsék az intézmény különböző programjait, és a hozzájuk tartozó, februárban induló kurzusokat. Szombathelyen először a Nagy Lajos Gimnáziumban ismertették a diákokkal, milyen lehetőségek közül válogathatnak.

Kampányt indítottak a Mathias Corvinus Collegium hallgatói

Megtelt érdeklődőkkel szerdán délután a Nagy Lajos Gimnázium díszterme. Az iskola egykori hallgatója, Pintér Fanni tartott előadást arról az ingyenes programról, amely azoknak a középiskolásoknak kínál tanulási lehetőséget, akik jobban el akarnak merülni egyes tudományterületeken.

Pintér Fanni - hallgató, MCC Egyetemi Program
"Társadalomtudományok, jog, pszichológia, közgazdaságtan, nemzetközi tanulmányok, és modernkori történelem kurzusokkal is tudunk szolgálni, ezenkívül készségfejlesztő kurzusaink is vannak, mint például íráskészség angol és magyar nyelven és ezek egy e-learninges rendszerben érhetők el, szóval akik Budapesttől messzebb laknak, azoknak is ajánlott a program, hiszen mindenki részt vehet ebben."

A tájékoztatón megjelentek többsége Budapesten képzeli el a jövőjét, így helyismereti és tudományos szempontból is számos lehetőséget rejt számukra a program.

Pintér Tamás - tanuló, Nagy Lajos Gimnázium
"Műszaki pályában gondolkodom, valamiféle mérnök szeretnék lenni. Azért jöttem erre a tájékoztató eseményre, mert úgy gondolom, hogy nagyon sok új információt tudhatok meg a programnak köszönhetően. Jelentkezni is fogok rá, úgy döntöttem és nagyon szeretném mindenféle téren bővíteni az információkról való felkészültségemet."

Tóth Kristóf - tanuló, Nagy Lajos Gimnázium
"Az, ami engem leginkább érdekel, az a nemzetközi kapcsolatok és a modernkori történelem szak, ahol szintúgy vitázni is tanul az ember, ami szerintem minden embernek nagyon hasznos a mai világban, illetve egy átfogóbb képet kapunk a ma politikai helyzetéről."

A Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programjának februári kurzusaira január 31-ig lehet jelentkezni.