Hírek

Jól sikerült a szimfonikusok jótékonysági hangversenye

2010. december 23., 12:42
Mintegy 1 millió forint gyűlt össze a kedd esti jótékonysági koncerten, melyet a Savaria Szimfonikus Zenekar rendezett a Sportházban. A Sztárkarácsony bevételét a vörösiszap kataszrófa sújtotta Devecser önkormányzatának ajánlották fel.
Jól sikerült a szimfonikusok jótékonysági hangversenye

Óriási érdeklődés kísérte a Savaria Szimfonikus Zenekar a karácsonyi hangversenyét. A sportház teljesen megtelt, egy gombostűt sem lehett volna leejteni. A koncert teljes bevételét Devecser kapja.
Ezek a képek még októberben készültek, mikor a vörösiszap elöntötte Kolontárt és Devecser egy részét. A takarítási munkák nagyját azóta már elvégezték, de a teljes helyreállításához még sok pénzre és időre van szükség.

Toldi Tamás - polgármester, Devecser
"Devecseren sajnos olyan testi és lelki gyötrődések érték az embereket, hogy azt nagyon nehezen tudják kiheverni. Hosszú időbe telik még az egész rendbetétele Devecsernek, azt egyáltalán, a jövőt elképzelni az sem egyszerű. Azt gondolom, hogy az ilyen adományok, amit Szombathelyen a város felajánlott, ez óriási segítség nekünk."


A jótékonysági koncerten fellépett Auth Csilla, Vásáry André, Koós Réka, és Sasvári Sándor is. Mindegyik énekes szóló produkciókkal és duettekkel szórakoztatta a közönséget. A sztárok mellett egy szombathelyi tehetséget, Horváth Cintiát a Művészeti Szakközépiskola magánének szakos tanulóját is megismerhették a zenekedvelők.

Mérei Tamás - igazgató, Savaria Szimfonikus Zenekar
"A mai este egy klasszikus esete a kellemest a hasznossal kategóriának, amennyiben karácsonyi koncertet mindenképpen szerettünk volna csinálni, a karácsony a segítség, a szeretet jegyében kell hogy megtörténjen, s ha van egy ilyen apropó, akkor ezt kötöttük össze."


A koncerten végül körülbelül 1 millió forint gyűlt össze. A zenekar az idei évet egy dupla szilveszteri hangversennyel zárja. Palotás, csárdás, és latin táncbemutatók színesítik majd az év utolsó szimfonikus eseményét.