Hírek

Jogi bizottsági ülés

2016. október 26., 16:34

A közgyűlés jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága szerda délutáni ülésén elfogadta a Savaria Történelmi Karnevál szakmai beszámolóját, támogatta kiemelkedő sportesemények megrendezését, valamint a közterületi szeszes ital fogyasztási tilalom kiterjesztését.

Jogi bizottsági ülés

Az ülésen kiemelt figyelmet kapott az idei Savaria Történelmi Karnevál beszámolója. A szakmai értékelés nem váltott ki vitát, ám az igen, hogy a jövőben is két szervezet: a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. és a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány együttműködésével valósuljon-e meg a rendezvény, vagy csak egyik szervezet legyen a rendező. A bizottság végül úgy foglalt állást, hogy az elkövetkező időszakban is a közalapítvány nyújtson be pályázatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatására. Elfogadták azt is, hogy 2017-ben augusztus 24-27. között rendezik meg a karnevált.

A testület támogatta, hogy az önkormányzat nyújtson be pályázatot a Tour de Hongrie kerékpáros verseny prológjának, valamint a rajtjának 2017-2018. évi szombathelyi megrendezésére. Egy másik nemzetközi sporteseményre is aspirál Szombathely: nyertes pályázat esetén a város lehet az U18-as vízilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne. A bizottság egyetértett két háziorvosi praxis értékesítésével és nem emelt kifogást a klímavédelmet szolgáló Elena projekt konzorciumi megállapodásával kapcsolatban sem. Jóváhagyták azt is, hogy a polgármesteri hivatal létszáma három fővel bővüljön. Ez részben a legjobban leterhelt osztály létszámhiányát enyhíti, másrészt lehetőséget ad arra is, hogy négy megváltozott munkaképességű munkatársat napi 4-4 órásban foglalkoztassanak. A bizottság egyetértett azzal, hogy a jövőben közterületi játszótereken, valamint a közösségi közlekedési eszközök megállóiban, illetve azok 5 méteres körzetében tilos legyen a szeszes ital fogyasztása.