Hírek

Javában zajlanak a szalagavatói próbák az Agora Művelődési és Sportházban

2023. január 14., 12:16

Javában zajlanak a szalagavatói próbák az Agora Művelődési és Sportházban. 11 iskola tartja itt a végzősök bálját a következő hetekben. A sort a Premontrei Gimnázium kezdi meg pénteken, szombaton pedig a Kanizsai Dorottya Gimnázium érettségire készülő diákjainak tűzik fel a szalagot.

Javában zajlanak a szalagavatói próbák az Agora Művelődési és Sportházban

Megkezdődött a szalagavatók szezonja, a sportház nagytermében 11 iskola szervez bált a következő hetekben. A Kanizsai Dorottya Gimnázium diákjai már lázasan készülődnek a szombati rendezvényre. A be- és kivonulást, valamint a szalagtűzést is elpróbálták. Színes, vidám műsorral készül minden osztály. 

A 12/A-sok produkciója például sikerfilmekre épül. 

Janzsó Ádám
“Nagyon sokat készültünk, lényegében körülbelül olyan 2 hónapja kezdtük az alapkoncepciót megalkotni, és igyekeztünk minél több dolgot és minél jobban kivitelezni, nagyon reméljük, hogy jól fog sikerülni.”

A Kanizsai Gimnáziumban 4 osztály ballag, 137 diáknak tűzik fel a szalagot szombaton. Az idei szalagavató nemcsak a diákoknak izgalmas és kihívásokkal teli, hanem az esemény szervezőinek is, ugyanis 2 év után először tarthatnak mindenféle korlátozás nélkül bált a végzősöknek.

Pezenhófer György - igazgatóhelyettes, Kanizsai Dorottya Gimnázium
“2020 februárjában volt utoljára olyan szalagavató, mint amilyenre most készülünk. Tehát az elmúlt két esztendőben valamilyen módon meg kellett alkudnunk vagy a vírushelyzet vagy éppen bármilyen más jellegű pobléma miatt, tehát most vagyunk olyan helyzetben, hogy ismét olyan szalagavatót tudunk tartani, mint két évvel ezelőtt. Azért ez szervezésben is egy kis izgalom, hogy fel kellett idézni, hogy hogy is volt ez korábban, hogyan is csináltuk ezt korábban, meg nyilván egy izgalom amiatt is, hogy újra olyan keretek között vagyunk mint régen."

A Kanizsai diákjai bíznak abban, hogy a szalagavatójuk teltházas lesz, körülbelül 900 vendéget várnak a szombati bálra.