Hírek

Izrael Napok és függetlenfilmes fesztivál

2018. november 08., 13:23

Izrael Napok a vasi megyeszékhelyen, önkéntességért járó elismerés, függetlenfilmes fesztivál - a novemberi civil sajtóreggelin változatos programokat ajánlottak az egyesületek.

Izrael Napok és függetlenfilmes fesztivál

Az őszi szabadegyetem előadásai a legnépszerűbb programjai a Szombathelyi Zsidó Hitközségnek, ezen a hétvégén azonban egy rendhagyó eseménnyel is készülnek. Idén először szervezték meg a Szombathelyi Izrael Napokat, péntektől vasárnapig várják a közösségük élete iránt érdeklődőket.

Sugár Judit - alelnök, Szombathelyi Zsidó Hitközség
“Ennek célja a diaszpóra megismertetése az izraeli szokásokkal, a zsidó vallással, illetve megragadtuk a lehetőséget arra, hogy idén ünnepeljük Izrael állam fennállásának 70. évfordulóját, megalakulásának 70. évfordulóját. És ez alkalomból faültetésre is sor kerül. De emellett lesznek színvonalas előadások, filmvetítés, főzőiskola, nagyon sok érdekes rendezvény.”

A részletes programot a hitközség honlapján lehet olvasni. (szombathelyizsidohitkozség.hu)

Egy decemberi eseményt ajánlott a sajtó figyelmébe a Vas Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház képviselője.

Gorza Norbert - irodavezető, Vas Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház
“December 4-én, kedden a másnapi önkéntesség világnapjához kapcsolódva egy szakmai napot tartunk az Óperint utcában. A délelőtt első felében civil szervezeteknek és személyeknek biztosítunk lehetőséget a bemutatkozásra, hogy bemutassák azt, hogy milyen önkéntes tevékenységet végeznek. A koradélután pedig lenne egy díjazásunk. Előzetesen van egy pályázati felhívásunk.”

A kiírás szerint civil szervezetek, önkormányzatok, intézmények jelölhetnek az elismerésre kiemelkedő önkéntes tevékenységet végző személyeket november 23-áig.

Vetítéssel egybekötve meghirdette Meskó Krisztián szervező a 15. Vas Film függetlenfilm-fesztivált. A nagy múltú mozgóképes szemle a Vépi Művelődési Házban lesz jövő tavasszal, de a nevezéseket már most várják. Tematikai, műfaji megkötés nincs, de az alkotások nem lehetnek hosszabbak 60 percnél. Bővebb információ a rendezvény honlapján olvasható. (www.vasfilm.hu)