Hírek

Ítélet a Napfény Lakópark építtetőinek perében

2012. május 10., 18:14

3 év 4 hónap, valamint 4 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte ma a Szombathelyi Törvényszék a Napfény lakópark megépítésére létrehozott kft. vezetőit. Az ítélet nem jogerős, a védők ugyanis felmentést kértek. A bíróság több szakértőt is meghallgatott az ügyben. Csak a könyvszakértő 9 hónapig vizsgálta a cég dokumentumait. Eredetileg 78 millió forintos kár szerepelt a vádiratban, ez mostanra jelentősen csökkent.

Ítélet a Napfény Lakópark építtetőinek perében

Csend és napsütés a Petőfi telepi Napfény lakóparkban, pedig hosszú ideig forrtak itt az indulatok. A többségében hitelből épített sorházak lakóit ugyanis kilakoltatással fenyegette a bank. Kiderült ugyanis, hogy bár a tulajdonosok kifizették a hitel törlesztő részleteit a Napfény Lakópark Kft. képviselőjének, az így beszedett több mint 50 millió forint mégsem került a pénzintézeti számlára, hanem L.L. azt részben magán- és egyéb üzleti céljaira használta fel. Több ház azóta sem készült el, a cég ellen felszámolási eljárás folyik. A nyomozás pedig 2006-ban indult, éppen L.L. feljelentése miatt. Őt ma többek között sikkasztásért ítélte 4 év börtönbüntetésre a Szombathelyi Törvényszék, 5 évre eltiltották a közügyektől és a cégvezetéstől is.

Dr. Rácz József tanácsvezető bíró, Szombathelyi Törvényszék
3. rendű vádlottal szemben 25.554.803 forint értékben vagyonelkobzást rendel el.

A két másik vádlott, az M. fivérek - a bíróság szerint - közel 30 millió forintos kárt okoztak saját cégüknek, a Napfény Lakópark Kft. Magasabb kivitelezői díjat számoltak el maguknak a szerződésben szereplő mértéknél, és fiktív számlákat is kifizettek.

"Bűnös, 1 rendbeli folytatólagosan elkövetett csalás büntettében."

Az M. fivéreket csalás, magánokirathamisítás és a számvitel rendjének megsértése miatt ítélte a bíróság 3 év 4 hónap börtönbüntetésre, és 4 évre eltiltották őket a közügyektől és a cégvezetéstől. Az ítélet nem jogerős. A védők felmentésért fellebbeztek. Úgy tudjuk, a Napfény lakóparkban fenyegetése ellenére senkit sem lakoltatott ki a bank. A lakók polgári peres eljárásban kérhetik káruk megtérítését.