Hírek

Ismét Csertői a Haladás edzője

2010. július 23., 19:32
Csertői Aurél a Haladás edzője hétfőtől - jelentette be a többségi tulajdonos egy pénteki sajtótájékoztatón. Róth Antaltól közös megegyezéssel vált meg a klub vezetése, mivel a nemzeti válogatott új szövetségi kapitánya Egervári Sándor, Róthot kérte fel az U21-es csapat irányítására.
Ismét Csertői a Haladás edzője

A Haladás edzője csütörtökön döntött a távozásról.

"Olyan megtisztelő felkérést kaptam, amit elfogadtam." Ezekkel a szavakkal jelentette be Róth Antal, hogy ma vezet utoljára tréninget a zöld-fehéreknek. A szakember tavaly szeptemberben váltotta a Haladást korábban bronzéremig vezető Csertői Aurélt az együttes kispadján, mivel akkor a bajnoki rajtot követően hét mérkőzésből mindössze 4 pontot szerzett a gárda. Most Róth távozásával, ismét Csertőit választotta a Haladás vezetősége.

„Annak sok értelme nincsen, hogy olyan edzőt kérjünk, aki még a térképen sem találja meg Szombathelyt, vagy eltéved a Rohonci útra jövet."

A többségi tulajdonos és Róth Antal közös megegyezéssel bontott szerződést. Számára - mint mondta - egyfajta szakmai bizonyítás is volt a Haladással végzett munka.

Róth Antal - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
"Mindenki gratulált a felkéréshez, amit én rangos elismerésnek tartok. Mindebben közrejátszott az az egy év, amit itt eltöltöttem, annak eredményessége."

Pénteken még Róth Antal vezetése mellett edzett a Haladás, amely szombaton Liga-kupa mérkőzést játszik a Pápa ellen. Róth Antaltól a találkozó előtt köszön el a klub. Csertői Aurél hétfőn kezdi meg a közös munkát a csapattal.