Hírek

India Napot tartottak Bükfürdőn május elsején

2013. május 02., 18:14

Az Indiai Köztársaság magyarországi nagykövete és a Gyógy-és Élménycentrum vezetősége az esetleges együttműködésről is tárgyalt.

India Napot tartottak Bükfürdőn május elsején

Az indiai nagykövet, Gauri Shankar Gupta bemutatta új könyvét is,amely “Az élet rejtélyeinek feltárása” címet kapta. Az előadáson kiemelte, hogy a saját kultúrájának alapjait, a gondolat hatalmát a magyaroknak is érdemes megtanulni. Szerinte az univerzum leggyorsabb utazási módszere az elme.

Gauri Shankar Gupta-nagykövet, Indiai Köztársaság
“1 másosperc alatt olyanokra lehetünk képesek, hogy a Holdon, Indiában, Dél-Amerikában lehetünk, bárhol. Akár a gyerekkorban.”

A világ második legnagyobb országából származó nagykövet szerint fontos, hogy az ember figyeljen  teste és lelke karbantartására, óvja  egészségét. A diplomata főként  ismerkedési szándékkal érkezett a fürdőbe, de a jövőben elképzelhető egyfajta együttműködés is a két ország között.

Németh István-elnök,vezérigazgató, Büki Gyógy-és Élménycentrum
“Hiszen az a kapocs, ami az együttműködésnek lehetőség lehet, az  a víz, náluk is óriási kultúrája van, szakrális kultúrája van a vízzel való kapcsolatnak, tehát nálunk is, most már joggal mondhatjuk, hiszen az ország egyik kitörési lehetősége az egészségturizmus.”

Ezen a napon a centrum számos, indiával kapcsolatos programot kínált a vendégeknek, többek között az Odisszi táncscsoport bemutatóját is.

A fürdő vezetője és a nagykövet a találkozón egy indiai népszokás szerint meggyújtotta a barátságot jelképező lángot is.