Hírek

Illegális szemétlerakó Szombathely határában

2011. január 12., 17:20

Illegális szemétlerakóra bukkantak az egyik szombathelyi természetvédelmi egyesület tagjai a Bucsu felé vezető főút közelében. Több négyzetméteres területen háztartási hulladékot, gumibroncsokat helyeztek el ismeretlenek.

Illegális szemétlerakó Szombathely határában

Az egyesület több hatóságnak és önkormányzati képviselőnek is jelezte a problémát.

Szombathely és Bucsu között, a 89-es főút közelében, egy földút mentén rakták le a szemetet ismeretlenek. Az illegális lerakóra a Kőrösi Csoma Sándor Természetvédelmi Egyesület elnöke hívta fel szerkesztőségünk figyelmét. A tagok rendszeresen járják a város környékét szemetes területek után kutatva.

A kupacban többségben van a háztartási hulladék: ruhaneműk, flakonok, függöny, párna, festékesdoboz és sok használt gumiabroncs. Találtak itt több köteg német nyelvű újságot is, ezt a lapot a szomszédos Ausztriában adják ki."Szándékunkban áll visszaküldeni a kiadónak egy köteget figyelmeztetésként, hogy ennek a szemétnek nem itt a helye." - Az egyesület több hatóságnak is jelezte a problémát.

György István Péter - elnök, Kőrösi Csoma Sándor Természetjáró Egyesület
"A város határában van, az illetékeseknek össze kellene fogniuk, mert mindenkinek elemi érdeke, hogy az ide érkezők a tiszta város benyomását érezzék."

 Az egyesület korábban szemétgyűjtést is szervezett a területen, 40 zsák hulladékot szállítottak el. Néhány hónap múlva azonban újra tele volt szeméttel. A Magyar Közút osztályvezetőjétől megtudtuk, hozzájuk tartozik a főút közvetlen környéke és az árok egy része: az ott lévő szemetet napokon belül elviszik. A többi azonban gazdátlan, és nem tudni, mikor tűnik el.