Hírek

Igazi tavaszi programdömpinggel várja a látogatókat az AGORA

2024. március 21., 10:24

Költészeti napi flashmob Nagy Ervinnel, Halász Judit-koncert, gyermeknapi forgatag, Pintér Béla és társulatának vendégszereplései, ismeretterjesztő előadások, szakkörök - igazi tavaszi programdömpinggel várja a látogatókat az AGORA. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették ma délelőtt.

Igazi tavaszi programdömpinggel várja a látogatókat az AGORA

Zenével indult a tavaszköszöntő sajtótájékoztató: a fiatalokból álló Xcuse együttes egy éve alakult meg. Egy LGT slágert adtak elő.

Ők is fellépnek az idei Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztiválon. Bevezetőjében Horváth Soma gratulált az AGORA közelmúltban szerzett szakmai elismeréseihez, amelyek az itt folyó magas színvonalú munka bizonyítékai. Elmondta azt is, hogy tavasszal valódi programdömping várható.

Horváth Soma - alpolgármester

"Azt hiszem, hogy mindenki, minden korosztály megtalálja majd a kedvére valót az AGORA programjaiban."

Bővül az AGORA profilja: elnyerték a körmendi mozi üzemeltetési jogát, májustól pedig a Víztorony büféjét is a közművelődési intézmény működteti - ismertette Horváth Zoltán ügyvezető, aki hozzátette: jó tapasztalatokkal tértek haza a Nemzeti Művelődési Intézet héten megtartott stratégiai konferenciájáról.

Horváth Zoltán - ügyvezető, AGORA

"Itt a közművelődési szakma krémje jelent meg az ország minden pontjáról. Kiemelték az AGORA tevékenységét oly tekintetben, hogy a legtöbb saját bevételt hozó közművelődési intézmény voltunk a tavalyi évben, ami megtiszteltetés és öröm a számunkra."

Április 11-én nagyszabású költészet napi flashmobot szerveznek: Czetter Ibolya irodalomtörténésszel és Nagy Ervin színművészzel sétálhatnak az érdeklődők a város nevezetes szobrai körül. Nem marad el a tánc világnapi és a gyermeknapi rendezvény sem.

Horváth Zoltán - ügyvezető, AGORA

"Lesznek nagyrendezvényeink, koncertjeink, ismeretterjesztő előadásaink, szakköreink, és szabadtéri programok is. Idősebbeket és fiatalokat is megszólítanak."

Széles a színházi kínálat is: Pintér Béla és társulata két előadást hoz, jön Lovas Rozi, Molnár Áron és Lengyel Tamás az Árvák című produkcióval, a Kalliopé Kistérségi Színházi Társulás pedig az Európa Expressz című darabot mutatja be. Koncertezik Halász Judit, a Nox, Dolhai Attila és Falusi Mariann. A Savaria moziban folytatódik a népszerű Világjárók sorozat, április 24-én Nyáry Krisztián irodalomtörténész közreműködésével bemutatják a Pokoli főnökök című könyvet. Továbbra is várják a gyerekeket a megszokott foglalkozásokra, kézműves kuckóba, szakkörökre, tanfolyamokra. Legújabb vállalkozásuk, hogy Korponay Zsófi vezetésével acapella kórust szerveznek, ahová várják a daloskedvű jelentkezőket. A sportház több kiállításnak is helyet ad tavasszal.