Hírek

Idősekkel telt meg a Zarkaházi Szily-kastély

2024. március 20., 19:33

Idősekkel telt meg a Zarkaházi Szily-kastély ma délelőtt. Itt rendezte meg a nyugdíjas szövetség a már hagyományos Ki-Mit-Tud?-ot. A versenyre a vármegye minden részéről jelentkeztek nótával, verssel. A produkciókat zsűri értékelte.

Idősekkel telt meg a Zarkaházi Szily-kastély

Az idősek minden évben izgatottan várják, hogy jelentkezhessenek a Ki Mit Tudra, lelkesen készülnek rá. 4:09 Az idei verseny megnyitóján Molnár Árpád, a vármegyei nyugdíjas szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket a Zarkaházi Szily-kastélyban. Ezúttal is a vármegye minden részéből jöttek nyugdíjasok, hogy megmutassák tehetségüket.

Mészáros Róbertné - alelnök, Vas megye és Szombathely MJV Nyugdíjas Szövetsége

"Megszokták az emberek, megszokták a nyugdíjasok. Nemcsak a klubtagok, hanem jönnek olyanok is, akik csak nyugdíjasok, tehát nem tagjai a nyugdíjas szövetségnek. Jönnek Körmendről, jönnek Szentgotthárdról, Vépről, tehát nem csak szombathelyiek. Nagyon szeretik, nagyon várják, tudják, hogy a húsvét előtti időszak az a Ki mit tud?"

A vármegyei fordulóból a versenyzők a regionális és az országos döntőbe juthatnak tovább. Az előző években a vasi előadók 90%-a arany vagy kiemelt arany minősítéssel tért haza az országos versenyről.

Horváth Balázs minden évben elindul a Ki mit tud-on, általában több kategóriában is megméretteti magát. Most egy verset és két magyar nótát hozott.

Horváth Balázs

“Ebben a korban azért szükséges, hogy az ember a szellemi kapacitását azért felmérje, és ez nagyon jó alkalom erre, másrészt imádok énekelni, úgyhogy ez egy nagyon jó alkalom erre.”

Az idei Ki-Mit-Tudon 25 produkciót mutattak be az idősek, a versenyzőket szakmai zsűri pontozta.