Hírek

Idén is megrendezte az Agora a népszerű Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivált

2024. április 24., 11:53

Idén is megrendezte az Agora a népszerű Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivált. A kétnapos rendezvény első napján, kedden óvodás és alsó tagozatos gyerekek mutatták meg tehetségüket. A felső tagozatosok és középiskolások ma kerültek sorra.

Idén is megrendezte az Agora a népszerű Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivált

Óvodások és kisiskolások álltak színpadra kedden délután a sportházban a 18. alkalommal megrendezett szombathelyi Gyermekművészeti Fesztiválon.

Április elejéig lehetett jelentkezni, hogy a hat meghirdetett kategória valamelyikében bemutatkozzanak a résztvevők.

Kiss Andrea - közművelődési igazgató, AGORA
“Arra vagyunk büszkék, hogy Szombathelyen szinte állandó tagjai az általános iskolák a fesztiválnak, de eljönnek például Celldömölkről, Gencsapátiból, Kőszegről is - őtőlük is láthatunk ma produkciót - és hát számadatokat tekintve az idei az körülbelül egy olyan 350-400 gyereknek a produkcióját öleli fel.”

A program célja, hogy a fiatalok nagyszínházi körülmények között mutathassák meg tehetségüket. A művész-palántákat kategóriánként szakavatott zsűri értékelte.

Prikazovics Ferenc - a zsűri elnöke
“Ami alapvetően fontos, az, hogy a gyermekhez illő művet válasszon a felkészítő, illetve az, hogy közösen mindent megtegyenek annak érdekében, hogy a gyerek értse, hogy miről beszél, vagy az a színházi előadás, amiben játszik, az miről szól, milyen az ő szerepe, milyen a karaktere. Ez bizony kőkemény munka!”

A rendezvényen az Aranyhíd EGYMI is részt vett - két betétdalt énekeltek a Pál utcai fiúk című musicalből.

Ludvigné Serfőző Csilla - felkészítő gyógypedagógus, Aranyhíd EGYMI
“Nekünk az nagy ajándék, hogy felléphetünk, maga a szereplési lehetőség, mert ezeknek a gyerekeknek elég kevés lehetőségük van, úgyhogy nekünk az az ajándék és az az érem, a jelképes érem, hogy itt lehetünk.”

A szervezők minden kategóriát figyelembe véve összesen 15 arany, 18 ezüst és 19 bronz fokozatú minősítéssel jutalmazták a legsikeresebb előadókat. Az Aranyhíd EGYMI énekkara a legszívhezszólóbb produkcióért különdíjat kapott. A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégiuma támogatásával valósulhatott meg.