Hírek

Idén is lesz Családok karácsonya

2017. november 17., 16:38

Tizenegy szombathelyi szervezet közel 700, tartós élelmiszerekből összeállított csomagot oszt majd szét az ünnepek előtt. Mindannyian rászoruló, szociálisan hátrányos helyzetben lévőknek segítenek.

Idén is lesz Családok karácsonya

Szombathely Szent Márton városa Jóléti Alapítványa öt éve segíti karácsony előtt élelmiszercsomaggal a rászorulókat. Legelőször az összeállításukhoz lehetett anyagi segítséget kérni, azóta a kész csomagokat vehetik át a szervezetek.

Hamza István – elnök, Jóléti Alapítvány
„A csomagok tartalma minden esetben tartós élelmiszer, ebbe lisztet, cukrot, tejet, húskonzervet, ilyesmit kell érteni, tésztát, de természetesen mivel karácsony van, szeretnénk megédesíteni a családok karácsonyi ünnepét.”

Az idén tíz szervezet pályázott a határidőig, egy pedig azon kívül. Az alapítvány mindannyiuk kérelmét támogatta. Összesen 680 csomagot állítanak össze, ebből a legtöbbet: száz-százat a Hárofit Közhasznú Egyesület és a Szombathelyi Székesegyházért Alapítvány oszt szét. Az Alpokalja Nagycsaládos egyesület is sokaknak segít karácsony előtt, ők 70 csomagot kértek.

Wiktoráné Szerdahelyi Emilia - titkár, Alpokalja Nagycsaládos Egyesület
„Nálunk az egyesületi tagok közül van egy tízgyermekes család, három hétgyerekes család, hat hatgyerekes. Nagyon sok család van, ahol létminimumon él a család, és bizony nehéz egy karácsonyi asztalnak a megterítése.”

Az élelmiszercsomagokat december 18-án ünnepélyes keretek között vehetik át a nyertes pályázók a városházán.