Hírek

Hőségben irány a könyvtár!

2010. július 22., 15:23
A nyári szünidőben több idő jut olvasára is. Sokan keresik fel a Berzsenyi könyvtárat és választanak a nyaraláshoz szórakoztató regényeket. Egyre többen térnek be azért, hogy a kiválasztott úticélról előzőleg könyvekből, filmekből tájékozódjanak.
Hőségben irány a könyvtár!


A rekkenő hőségben is naponta 500 látogatója van a Berzsenyi Dániel Könyvtárnak, ami alig marad el az év közben jellemző 8-900 fős olvasóközönségtől. Legtöbben ilyenkor a könnyed olvasmányokat keresik.

Kopácsi Anna
"Nyáron többet olvasok, mint év közben, amikor tanulás van, meg minden más."

Sokan kölcsönöznek ilyenkor útikönyveket és térképeket.

Korponai János
"Nem mondhatnám, hogy gyakran járok könyvtárba, inkább az interneten tájékozódom, de most az utazás végett jöttem be."

Az iskolai szünidő miatt ugyan lényegesen kevesebben kölcsönöznek szakirodalmat, de sokan már most előjegyeztették a kötelező irodalmi könyveket. A legkisebbek is szívesen böngésznek a gyermekkönyvtárban. Sokan pedig filmeket választanak a kikapcsolódáshoz.

A könyvtár új szolgáltatása egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően a földszinti Express Internet. Ezt 15 percig beiratkozás nélkül is bárki ingyenesen használhatja, ha gyorsan akar fontos információhoz jutni.

Pallósiné dr. Toldi Márta - igazgató, Berzsnyi Dániel Könyvtár
"Ha eljön egy turista Szombathelyre, meg tudjon nézni egy menetrendet, vagy meg tudja nézni az e-mailjeit, vagy éppen válaszoljon a felgyűlt leveleire."

A Berzsenyi könyvtár és a fiókkönyvtárak augusztus 16-tól 28-ig zárva tartanak. Erre az időszakra viszont akármennyi könyvet elvihetnek az olvasók, és egyszerre akár 12 darab DVD-t is kölcsönözhetnek.