Hírek

Horgászverseny a a lukácsházi Abért-tavon

2021. május 17., 15:25

Több mint egy tonna halat terelt szákba a mezőny a vasárnapi feeder kupán, amit a lukácsházi Abért-tavon rendeztek meg. 37 horgász állt rajthoz, a győzelemhez közel 55 és fél kilogrammos fogás kellett. Jövő héten itt rendezik a Method Feeder országos bajnokság középdöntőjét, a legtöbb versenyző már erre készült, de voltak, akik a háttérből figyelték, mely taktika vezethet majd eredményre.

 

Horgászverseny a a lukácsházi Abért-tavon

A reggeli esőt szélcsendes, napos idő váltotta, így ültek partra a horgászok vasárnap a II. Trabucco-Damil.hu Vasi Vizeken Method Feeder Kupán. Az ötórás fordulóban 37-en mérették meg magukat. Négy szektort alakítottak ki, mindegyikben jó ütemben jöttek a fogások, a halak étvágyára a front ellenére sem lehetett panasz.

Kéval Tamás
"Ismeretlen számomra a víz, 4-5 fajta távolsággal is próbálkozom, keresem a halat, kezd már kialakulni, remélem, jövő hétre ez még erősebb lesz."

Többségében kárász akadt horogra, de jelentkeztek a rendkívül jó erőben lévő amurok, a szép Abért-tavi pontyok és a jókora dévérek is. Voltak, akik a halmennyiség miatt két-három szákot is megnyitottak.

Puskás Norbert - ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
"Egész szép fogásokat látunk már verseny közben is, persze majd a mérlegelés mutatja meg a végét. Az első szektorokban többen kértek verseny közbeni mérlegelést, ezek 13-15 kilós fogások, van még hátra idő, reméljük, hogy 30 kiló fölötti fogásokból lesz több is. Kicsit féltünk attól, hogy az ívási időszak és a felmelegedés visszaveti a halak kapókedvét, de most még úgy látjuk, van kapás és fognak a horgászok."

Jövő hétvégén Kiskunhalas és Székesfehérvár mellett az Abért-tavon rendezik a method feeder országos bajnokság középdöntőjét. A 120 versenyzőt sorsolással osztották el a három helyszín között. Erre a kupára már sokan azért jöttek, hogy megismerjék a vizet.

Németh Balázs - világbajnoki ezüstérmes versenyhorgász
"Vannak olyan versenyzők, akik beültek, és vannak, akik szemlélődnek, és gyűjtik a tapasztalatokat a vízről, hiszen országos versenyeken ez a víz tavaly debütált, akkor csak helyiek voltak, de nagyobb nevek, országos versenyzők most vannak itt először."

A középdöntő igazi sztárparádét tartogat: világ- és Európa-bajnokok, a magyar versenyhorgász elit számos képviselője jelen lesz. Lukácsházára 40 fős mezőny érkezik majd.

Döme Gábor - világbajnok sporthorgász
"Nagyon szeretem a számomra idegen vízterületeket, ez kihívás, ez ad új erőt, a horgászatban előre lehet lépni, minden egyes tó egy megfejtésre váró új talány. Amit tapasztaltam, hogy a tó szépen kialakított, igényes, versenyzésre maximálisan alkalmas, és a halállománya is olyan, ami a mi technikánkhoz maximálisan alkalmas."

Ezúttal a mezőny összesen 1006 kilogramm halat zsákmányolt, sokan mérlegeltek 15 és 25 kg között, de a dobogóra kerüléshez ez most kevés volt. A győzelmet Török Zoltán, az Elektromosok SHE versenyzője szerezte meg 55 460 gramm összfogással, megelőzve Bakó Pétert és Németh Gábort.