Hírek

Horgásztábor Vaskeresztesen

2020. augusztus 05., 18:50

36-an vesznek részt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének idei horgásztáborában Vaskeresztesen. A megye minden részéről jöttek 10-15 év közötti fiatalok, hogy közösen pecázzanak és új technikákat tanuljanak. A hangsúly a horgászaton van, de más szabadidős és közösségi programok is színesítik a jó hangulatú hetet.

Horgásztábor Vaskeresztesen

Pontyot fárasztanak és szákolnak a táborozó fiatalok az Alpesi-tavon.

Ez a víz kifejezetten alkalmas tanulásra, gyakorlásra, nem véletlen, hogy idén is itt, Vaskeresztesen van a bázis.

Kovács Ákos - táborvezető, ifjúsági felelős, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
"Szerencsére elég jó hatással volt a halakra ez a frontos időjárás, tegnap több 4-5 kilós amurt is sikerült kiemelni. Ezen kívül ponty, kárász, ezek a fő halak, amik itt jobban csipegetnek a fiúknak."

Több évtizedes hagyománya van már a horgásztábornak, ezúttal is hat napot töltenek itt a gyerekek. Az országos szövetség és egy Leader-pályázat támogatásának köszönhetően a költségek idén kevésbé terhelték meg a szülők pénztárcáját. Vannak, akik a napközis rendszert választották, többségük azonban bentlakó.

Taschler Marci
"Két éve, lassan már három éve horgászok, azért jöttem, mert már tavaly is voltam, és nagyon megtetszett. Anyu tudta meg ezt a lehetőséget, és nagyon szeretem ezt a tavat, mert sok hal van, és könnyen lehet fogni."

Bognár Gergely
"Tetszik, fogtam szép halakat, meg mindenkivel lehet beszélgetni."

Öt tábori segítő dolgozik a fiatalok mellett. A legtöbb időt pecázással töltik, csütörtökön például az Abért-tóhoz indulnak horgásztúrára. De lesz strandolás, közös esti sütögetés, célbadobó verseny és e-sport bemutató is. A szórakozás mellett egy kicsit tanulnak is, például a feeder módszer fortélyairól, vagy a halvédelemről.