Hírek

Hollywood Classics

2010. október 19., 13:14

Idén már másodszor volt az amerikai filmklasszikusoké a terep a Bartók Teremben. A Hollywood Classics ezúttal két alkalommal is óriási sikert aratott.

Hollywood Classics

Apró arany csillagokkal díszített vörös szőnyeg, igazi hollywood-i fénykavalkád és káprázatos tűzijáték. Ez a kép fogadta a Bartók Terembe látogatókat múlt héten. Ezúttal két alkalommal is az amerikai filmklasszikusok legismertebb zenéi vonzottak több száz fős tömeget a koncertterembe. Indiana Jones, E.T., Jurassic Park, Forrest Gump csak néhány azok közül a filmek közül melynek legfontosabb részeit kivetítőn követhette a közönség, és természetesen a Savaria Szimfonikus Zenekar idézte fel a klasszikus melódiákat.

Mérei Tamás - igazgató, Savaria Szimfonikus Zenekar
"Egyrészt van egy lehetőség, ami véges. Tehát tudunk rendelni kottákat Berlinből, Londonból és Amerikából, máshonnan nem. A filmeknek van ára, hogy mennyibe kerül, ami nyilvánvalóan erősen limitált, hogy mit tudunk. Aztán kell egy műsorszerkezet, hogy a filmek egynásutánja hogyan jön, mivel kezdünk zárunk. Ezek alapvetően megvannak. És igyekszünk például ma este 3 oszkár díjas zene is elhangzik, nemcsak maga a film ismertségét nézzük, hanem a zene színvonalát."

Így a repertoár kifogástalan volt. Ugyanúgy mint a műsorvezető páros személye. Bár Görög Zita az utolsó pillanatban vállalta el a felkérést, de Stohl Andrással az oldalán színvonalas show műsort kerekítettek a színpadon. Ráadásul egyiküktől sem áll távol sem a filmezés, sem azok a művek, melyeket felkonferáltak.

Stohl András - színész, műsorvezető
"Nekem nagyon sok élményem van ezekhez a filmekhez, majdnem mindet láttam, de érdekes, hogy az ember amikor a filmet nézi nem figyel annyira a zenére. Nagyon remélem, hogy a nézők is ugyanúgy éreznek mint mi, hogy ez egy egészen különleges este."

Görög Zita - modell, műsorvezető
"Nekem semmiből nincsen kedvencem, nagyon elfogadó vagyok úgy érzem, de itt is mindent nagyon szeretek, az összes filmet és mindegyik azért megcsendít egy-egy emléket bennem. Egyébként is szoktam hangversenyen konferálni, nagyon közel áll  az én kis lelkivilágomhoz."

Nem Görög Zita volt az egyetlen, aki utolsó pillanatban kapott felkérést az előadásokra. Horváth Maggie a népszerű 007-es filmek egyik betétdalát tanulta meg egy éjszaka alatt, és adta elő a színpadon. Majd az aulában mint sanzon énekes láthatta viszont a közönség a szünetben. A második félidő nagy meglepetéseként egy magyar, ám amerikában is híres klasszikust, Wolf Péter szerzeményét hallhatták a zenekedvelők. A Vuk előadója pedig nem más volt, mint Mérei Evelin, a zenekarigazgató kislánya. A hollywoodi klasszikusok jövőre is visszatérnek majd Szombathelyre, legalábbis ezt sejtetette az utolsó felcsendülő dallam: Vissza a jövőbe.