Hírek

Hazai pályán folytatta szereplését a Szombathelyi Sportiskola korosztályos röplabda csapata

2023. november 22., 13:59

Hazai pályán folytatta szereplését a Szombathelyi Sportiskola korosztályos röplabda csapata. A Horvát Oktatási Központban megrendezett játéknapon Ékes Erika tanítványai az Újpest és a Szolnok csapataival mérkőztek meg.

Hazai pályán folytatta szereplését a Szombathelyi Sportiskola korosztályos röplabda csapata

Idén sem változtatott koncepcióján a Szombathelyi Sportiskola röplabda szakosztálya: a tehetséges játékosok nemcsak saját korosztályukban, hanem az idősebbek között is bizonyítási lehetőséget kapnak. Az U13-as csapat heti három edzéssel készült az első osztályú bajnokságra, a keretben több 11-12 éves játékos is helyet kapott. A korosztályos bajnokság fordulóit idén is tornarendszerben bonyolítja le a szövetség, így a Horvát Oktatási Központ csarnokában három csapat két-két mérkőzést játszott a legutóbbi hétvégén.

Ékes Erika - vezetőedző, Szombathelyi Sportiskola U13

Az Újpest csapatával kezdjük a tornát, a második mérkőzésünk a Szolnok ellen lesz. Egyik csapatot sem ismerjük igazából. Bemelegítés alapján erős ellenfélnek tűnnek, remélem mezőnymunkával meg tudjuk szorongatni őket.

A sportiskolás lányok kissé megszeppentek újpesti riválisuktól, akik ráadásul magassági fölényben játszottak. Emiatt csak a második szettben talált fogást ellenfelén a szombathelyi csapat. Az egyenlítést követően a párharcot végül 3-1-re a fővárosiak nyerték meg. Hasonlóan izgalmas mérkőzést hozott a Szolnok elleni összecsapás is. Ékes Erika tanítványai helyenként jó játékkal rukkoltak ki, 3:0-ás vereség a rutintalanság számlájára írható. Az eredmények ellenére bizakodva várhatják a szurkolók a folytatást, mert a csapat gerince nagyobb rutinnal felvértezve még jövőre is az U13-as bajnokságban játszik.