Hírek

Hatalmas volt az érdeklődés a Szent Iván Éjszakájának programjai iránt

2016. június 27., 17:21

Az esti nagykoncertek idejére szinte megtelt a Csónakázó tó és az Emlékmű környéke. A könnyed nyári estét tűzijátékkal búcsúztatták.

Hatalmas volt az érdeklődés a Szent Iván Éjszakájának programjai iránt

Kisvonat az úton és még kisebb vonat a fák alatt. Ugrálóvár, dodzsem, körhinta és céllövölde - vidámparkká változott a Csónakázó tó és az emlékmű  környéke szombaton a Szentivánéji vígasságok programsorozatának részeként. A délutáni programok elsősorban a családokat vonzották.

"A körhintát megnézzük, lufi, vattacukor, fagyi, a szokásos."

Az Agora Kulturális Központ jóvoltából interaktív játszóház várta a kicsiket, a gyermekek Hetedhét Országba is eljuthattak.

"Kézműveskedtem, vonatoztam, meg kincset kerestem."

Ahogy enyhült a délutáni hőség, úgy nőtt a Szent Iván éji programokra kilátogatók száma.

"Mindent megkeresünk, mindent megnézünk."

Természetesen a kínálatból nem maradt ki a gasztronómia sem. A könnyed nyárestén mindent meg is kóstoltak az érdeklődők. Készült a kürtőskalács, kemencében sült a langalló, a hőségben pedig jól fogyott a sör. Ez a férfi például barátaival itt ünnepelte a születésnapját.

"A barátokkal együtt megünnepeljük, koncerteken, meg egy jót elbeszélgetünk, mert sajnos egyre ritkábban vagyunk így együtt."

Az Emlékmű előtti nagyszínpadon délután fél háromtól kezdődött a koncertek sora. Fellépett többek között a Zaporozsec és a Margaret Island, valamint Nagy Feró és a Beatrice.

"Szeretnénk megnézni a Hooliganst is, remélhetőleg lesz, az idő nem mos el bennünk. Ha lesz is eső, akkor is itt maradunk és végigvárjuk."

Az előrejelzések szerinti zivatar szerencsére elmaradt, így a Hooligans együttes esti nagykoncertjére megtelt az emlékmű előtti tér. A programokra több ezren voltak kíváncsiak.