Hírek

Három hetes pihenőjét követően megkezdte a munkát a bajnoki címvédő Haladás VSE futsal együttese

2024. január 04., 17:59

Három hetes pihenőjét követően megkezdte a munkát a bajnoki címvédő Haladás VSE futsal együttese. A következő napokban felmérik a játékosok állóképességét és erőnlétét. Csak rövid idő áll rendelkezésükre az első tétmérkőzésig.

Három hetes pihenőjét követően megkezdte a munkát a bajnoki címvédő Haladás VSE futsal együttese

Sikeresen zárta az óesztendőt a Haladás VSE futsal együttese. A bajnoki alapszakaszban csupán egyetlen találkozót veszített el a vasi alakulat, így magabiztos előnnyel várhatja a folytatást. A Bajnokok Ligájájában a 16 csapatot felsorakoztató elit körig menetelt a magyar bajnok, ahonnan emelt fővel távozott. A válogatott decemberi összetartását követően az elmúlt három hét a pihenésről szólt, illetve egyéni edzéstervvel dolgoztak a szombathelyi játékosok. Január első hete viszont már a kőkemény munkáról szólt az edzőteremben.

Gyimesi Máté - játékos, Haladás VSE

Itt mindenképpen elég rövid az idő, hiszen jövő hétfőn már kupamérkőzés van Dunakeszin. Tehát most volt egy kondis edzés, minden nap edzünk délelőtt a héten. Kicsit vissza kell rázódni a mindennapokba, de úgy gondolom, hogy ezzel nem lesz probléma.

Ebben a néhány napban az állóképesség-fejlesztés mellett a technikai elemek gyakorlására lesz egy kis idő, aztán kezdetét veszi a feszített időszak. A sorsolást és a versenynaptárt elnézve nem lesz könnyű dolga a címvédőnek: a 2024-es év a Dunakeszi elleni Magyar Kupa-mérkőzéssel indul. A nemzetközi kupaszereplés miatt a szombathelyiek több NB I-es találkozóját is el kellett halasztani: januárban több komoly riválissal - így a Veszprémmel és a Berettyóújfaluval - is megmérkőznek. A Magyar Labdarúgó Szövetség előírásának megfelelően az alapszakasz február elején zárul, addig valamennyi csapatnak le kell játszania a találkozóit. A Haladásra még hat meccs vár, mielőtt megkezdődnek az alsó-, és felsőházi rájátszás.