MNB
MNB - 2

Hírek

Ha húsvét, akkor húsvéti nyúl

2014. április 17., 14:28

Idén is keresik a nagyfülű kisállatot az állatkereskedésekben. Az élő állat vásárlását azonban alaposan meg kell gondolnia a leendő gazdiknak. A több éves felelősség helyett a nyúl-kölcsönzés vagy a húsvéti nyuszi-simogató lehet a megoldás.

Ha húsvét, akkor húsvéti nyúl

Ez a kis nyuszi nem keres már gazdit, hiszen boldogan él közös háztartásban egy kutyával és egy macskával. Itt az üzletben, a polcok között is nagyon jól érzi magát.

A boltban vannak fehér és szürke nyulak is, ők még várják az új gazdáikat, de nem csak a húsvéti ünnepre. Meg kell gondolni a leendő gazdiknak, hogy vállalják-e az életre szóló felelősséget.

Krémin Adrienn – üzletvezető
„Nem egy-két évre, hanem hosszú távra vesszük ezt a nyuszit, azt tudni kell, hogy 5-8, 10-12évig is élhetnek, tartástól függ. Ha pici nyuszit visznek haza, akkor nagyon kell figyelni a táplálására, mert nagyon érzékeny az emésztőrendszerük, tehát három hónapos korig nem szoktunk semmi nyerset, nyers zöldséget, vagy nyers füvet ajánlani, hanem csak három hónap kor után kell szép lassan hozzá szoktatni.”

A nyulaknak legalább egyméteres ketrecre van szükségük. Éjszakai állatok, ezzel is számolni kell, érdemes esténként kiengedni őket, de sokan úgy sétáltatják a nyulukat, mint a kutyákat szokás.

Aki nem meri, vagy nem tudja vállalni a nyúltartás felelősségét, annak érdemes húsvét környékén a nyuszi-simogató programokat keresni, vagy kölcsönözni egy tapsifülest a húsvéti hosszú hétvégére.