Hírek

Győzelemmel kezdte vezetőedzői pályafutását Kálmán László

2014. április 17., 14:24

A Falco a debütáló szakember vezetésével óriási csatában 101:97 arányban verte meg a megyei rivális Körmend gárdáját.

Győzelemmel kezdte vezetőedzői pályafutását Kálmán László

Több mint 3 ezer néző látogatott ki az Aréna Savariába a Falco-Trend Optika KC-Körmend megyei kosárrangadóra, ám ezúttal nem a csapatok játszották a főszerepet, hanem a szombathelyiek nem régiben kinevezett új vezetőedzője, Kálmán László, aki ezen a mérkőzésen irányította első alkalommal a sárga-fekete együttest.

Kálmán László vezetőedző, Falco-Trend Optika KC
“Megmondom őszintén, hogy egy kis drukk volt bennem délután, amikor jöttem a mérkőzésre. Tudtam azt, hogy olyan nagy meglepetések nem érhetnek. A végén nagyon jól éreztem magam a kispadon. Lehet, hogy egy kicsit túlságosan is beleéltem magam a játékba.”

A szombathelyi csapat az új vezetőedző irányításával óriási küzdelemben 101:97 arányban legyőzte a Körmend együttesét. A Sugár útiak játékában ugyan voltak hibák, de a játékosok hihetetlenül nagy akarattal vetették magukat a küzdelembe és első sorban ez volt a győzelmük záloga.

Will Tamás kosaárlabdázó, Falco-Trend Optika KC
“A hangulat más volt, köszönhetően a Lacinak most sokan kijöttek és belehajtottak minket ebbe a győzelembe. Már nincs sok vissza, de nagyon sokat kellene javulnunk ahhoz, hogy ott tartsunk, ahol két éve tartottunk, de most végig küzdöttünk. Viszont most is megvan az a hibánk, hogy nagy előnyt képesek vagyunk rövid idő alatt eladni.”

A Falco csapata győzelmével nagy lépést tett annak érdekében, hogy elkerülje az osztályozót. A biztos bentmaradás érdekében azonban nem ártana a szombathelyieknek megnyerniük a még hátralévő két mérkőzésüket.