Hírek

Győzelemmel kezdené az új szezont a SzoESE női kosárlabda csapata

2020. október 02., 13:51

Szabó László tanítványai vasárnap hazai pályán kezdik a másodosztályú bajnokságot.

 

Győzelemmel kezdené az új szezont a SzoESE női kosárlabda csapata

Hétvégén kezdi az új szezont a női NB I/B-ben szereplő Szombathelyi Egyetemi SE kosárcsapata, melynek BKG Príma Akadémia másodikszámú együttese lesz az ellenfele a nyitófordulóban. A szombathelyi lányok augusztus közepe óta gőzerővel készülnek az új idényre.

A csapat keretében történtek változások, a távozók mellett Preisinger Boglárka és Kovács Georgina személyében Zalaegerszegről érkezett két nagy erősítés.

Kovács Georgina - kosárlabdázó, Szombathelyi Egyetemi SE
“Nagyon izgultam, mert sokáig Egerszegen játszottam és új közösség, új csapat, új város, ezért nagyon izgultam a bemutatkozásnál. A lányok nagyszerűen fogadtak és örömmel érkeztem. Jók az edzések, jó edzéseket tart Lackó. Reméljük, hogy a bajnokságra jók leszünk.”

A SzoESE az előző, csonka idény befejezésekor 12 győzelemmel és 5 vereséggel az ötödik helyen állt a női másodosztályban és idén is abban bíznak, hogy élmezőnyben végezhetnek.

Szabó László - vezetőedző, Szombathelyi Egyetemi SE
“Nem szeretnék helyezésekben gondolkodni. Azt gondolom, ha ez a csapat sérülésmentesen végig tudja játszani a szezont és folyamatosan fejlődünk, akkor szép eredményt érhetünk el. Az első négy közé várom a csapatot egyébként.”

A tréner elmondta, a lányok már nagyon várják a vasárnapi szezonrajtot, ahol egyértelmű céljuk a győzelem megszerzése.