Hírek

Gyorssegély a Halinak

2014. augusztus 22., 19:04

A többségi tulajdonos városi önkormányzat 20 millió forintos gyorssegélyben részesíti a Szombathelyi Haladást. Az összeget a zöld-fehér klub főként átigazolási célokra használja fel. Artner Tamás vezetőedző kijelentette, hogy nem támogatja a háromszoros olasz válogatott Tommaso Rocchi szerződtetését.

Gyorssegély a Halinak

Sajtótájékoztatón jelentette be Puskás Tivadar, hogy az önkormányzat az átigazolási szezon hajrájában gyorssegélyben részesíti a Szombathelyi Haladást annak érdekében, hogy a klub megerősíthesse játékoskeretét. Az a cél, hogy a csapat az utóbbi évekhez hasonlóan szerepeljen a bajnokságban.

Puskás Tivadar polgármester
“Pillanatnyilag arról van szó, hogy elindult a bajnokság és van egy hét az átigazolási időszakból. A bajnokság további menetére olyan csapatot szeretnénk, ami megnyugtató lenne mindenkinek.”

Eddig négy fordulón van túl a szombathelyi csapat. A gárda jelenleg négy ponttal rendelkezik ami azt sejteti, hogy nehéz szezon vár a zöld-fehér együttesre.

Tóth Miklós ügyvezető, Szombathelyi Haladás
"Én azt mondom, hogy egy jó középcsapatot szeretnénk. Nehéz ilyenkor bármit mondani, hisz csak négy meccset játszottunk. Az Újpest ellen egy döntetlenre rászolgáltunk volna, Diósgyőrben is 60-65 percig jól tartottuk magunkat, a Pécs ellen is ez volt, a Kecskemétet pedig meg kellett volna szórnunk, de én bízom abban, hogy a Haladás idén is egy jó középcsapat lesz.”

A klub 20 millió forintos gyorssegélyt kapott, amiből akár több meghatározó játékost is igazolhatnak.

Artner Tamás vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Az én minimális igényem szerint két jó futballistára lenne szükségünk. Két rutinosabb játékosra, aki az NB I-ben már meghatározó játékos tud lenni. Nekünk ez az igényünk.”

A sajtótájékoztató végén Artner Tamás vezetőedző újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, hogy az edzéseken tapasztaltak alapján nem támogatja a háromszoros olasz válogatott Tommaso Rocchi szerződtetését.

Új fejlemény az ügyben, hogy Artner Tamás vezetőedző határozott álláspontja ellenére a klub vezetése úgy döntött: december 31-ig szerződtetik Tommaso Rocchit.